JACOB ROTHSCHILD NEZADOVOLJAN NOVIM SVJETSKIM PORETKOM: ‘Ovo nismo planirali!’

Izvor/medij: 7Dnevno
Ocjena: Teorija zavjere Manipulisanje činjenicama Dezinformacija
Raskrinkano u: “Kreativno prevođenje” obraćanja Jacoba Rothschilda

Kontroverzni lider nadnacionalnog kartela i investicijski bankar Jacob Rothschild napokon se oglasio o trenutnim zbivanjima.

Čovjek za kojeg se sumnja kako iz pozadine vuče konce globalnih zbivanja i glava obitelji čija moć stoljećima presudno utječe na bankarski sektor odlučio se na javni komentar geopolitičkih okolnosti. I u njemu je bio prilično oštar. “Nakon 9/11 i financijske krize iz 2008. godine, svjetske sile radile su zajedno na uzajamnom pristupu. Suradnja se danas pokazuje teško ostvarivom. Izlažemo riziku poratnu ekonomiju i sigurnosni poredak” upozorio je Rothschild tijekom polugodišnjeg brifinga ljudi u svom investicijskom fondu.

Jasno je da ga posebno smetaju trgovinski rat u kojem trenutno bitku vode Trump i Kina, te velika kriza u eurozoni nakon Brexita i sve većeg rasta nacionalnih političkih opcija. Njegov najbolji prijatelj Henry Kissinger vjerojatno dijeli slične stavove pa se sumnja da mu je upravo on suflirao ovu kratku objavu. “U ovim okolnostima cilj nam je zadržati ograničeno izlaganje u trenutnim pravnim okvirima i ući u neke nove obaveze s visokom dozom opreza.” Rothschild se referira na Trumpovo rušenje Statusa Quo čiji se ponajveći efekt vidi upravo u međunarodnom monetarnom i trgovinskom sustavu koji dolar više ne smatra dominantnom valutom, prenosi RT.

Kada se sve zbroji i oduzme, baruna najviše boli povijesni pad vlastitog biznisa. Za vrijeme Trumpove administracije njegov ‘RIT Capital Investment’ pao je za rekordnih 47% na tržištu dionica. “Krug se zatvara u desetoj pozitivnoj godini, najduži u povijesti. Uviđamo područja s nižim rastom, usporavanje sukladno s predviđanjima MMF-a”. Dodao je da pojedine europske zemlje ulaze u ‘potencijalno destruktivne’ razine vanjskog duga – što je posebno indikativno s obzirom da se baš njega smatra jednim od glavnih globalnih igrača na području ‘držanja u šaci’ posjedovanjem duga. Predvidio je i budućnost – nova tržišta će samo produbiti probleme, što zbog rastućih kamata, što zbog američke vanjske politike koja iscrpljuje likvidnost dolara. Zaključuje da je jedini spas – koordinirani međunarodni odgovor nalik Novom svjetskom poretku, koji će srušiti eru populističkih protekcionista poput Trumpa.

Članak indeksiran 22. 08. 2018 Zadnji put osvježen prije 3 godine
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me