Raskrinkavanje.ba

Informer → JASENOVAC JE ČETNIČKA IZMIŠLJOTINA! Direktor Memorijalnog centra u Srebrenici Emir Suljagić žestoko uvredio Srbe, OVO MOŽE DA KAŽE SAMO BOLESTAN UM!

30.10.2019
Tekst članka

Emir Suljagić, novi direktor Memorijalnog centra Potočari, ponovo je skandalizovao javnost svojim tvitom u kojem tvrdi da je "Jasenovac četnička izmišljotina"

Suljagić je napisao:

- Jasenovac je četnička izmišljotina. Časni bošnjaci iz Handžar divizije su propustili šansu da reše četnike, zato nam je to ostavljeno u amanet - napisao je Suljagić.

Suljagić je inače poznat po skandaloznim izjavama. Tako je pre par godina, kad je bio lider probošnjačke "Koalicije Prvi mart", uporedio Republiku Srpsku sa nacističkim Vermahtom i zapretio je da će osloboditi „okupirani deo teritorije", kako je nazvao RS.

Printskrin video

On je na mesto direktora Memorijalnog centra u Potočarima došao s mesta dekana Fakulteta menadžmenta i javne uprave na Internacionalnom univerzitetu u Sarajevu. Kaže da ga za Potočare i Srebrenicu vežu emocije, jer su u Memorijalnom centru ukopani njegov otac i brat.

 

Osoba koja rukovodi Memorijalnim centrom Potočari u Srebrenici. ? pic.twitter.com/LPnVsZP6Ih — Bodljikava (@Bodljikava) 28 October 2019

- Čitav život sam posvetio Srebrenici, vezan sam za nju, i kad mi je ponuđeno da budem direktor to sam prihvatio bez imalo razmišljanja - pojašnjava Suljagić.

Foto: Fotoilustracija

Foto: pink.rs

Foto: printscreen

Foto: Fotoilustracija

Foto: pink.rs

Foto: printscreen

Foto: Fotoilustracija

Foto: pink.rs

Foto: printscreen

Koliko moraš biti glup ili bestidan da ovakve prizore nazivaš četničkom izmišljotinom?!

Članak indeksiran 27.11.2019. Zadnji put osvježen 27.11.2019.

Ocijenjeno u analizi