Raskrinkavanje.ba

Espreso.rs → JASENOVAC JE ČETNIČKA IZMIŠLJOTINA, HANDŽAR DIVIZIJA PROPUSTILA ŠANSU: Novi direktor POTOČARA ima FAŠISTIČKE IZJAVE

29.10.2019
Tekst članka

Emir Suljagišć je uporedio Republiku Srpsku s nacističkim Vermahtom i zapretio je da će je osloboditi

Emir Suljagić, novi direktor Memorijalnog centra Potočari, ponovo je skandalizovao javnost svojim tvitom u kojem tvrdi da je "Jasenovac četnička izmišljotina".

 

Suljagić je napisao:

Jasenovac je četnička izmišljotina. Časni bošnjaci iz Handžar divizije su propustili šansu da reše četnike, zato nam je to ostavljeno u amanet - napisao je Suljagić.

Osoba koja rukovodi Memorijalnim centrom Potočari u Srebrenici. ? pic.twitter.com/LPnVsZP6Ih

— Bodljikava (@Bodljikava) October 28, 2019

Suljagić je inače poznat po skandaloznim izjavama. Tako je pre par godina, kad je bio lider probošnjačke “Koalicije Prvi mart”, uporedio Republiku Srpsku sa nacističkim Vermahtom i zapretio je da će osloboditi "okupirani deo teritorije", kako je nazvao RS.

On je na mesto direktora Memorijalnog centra u Potočarima došao s mesta dekana Fakulteta menadžmenta i javne uprave na Internacionalnom univerzitetu u Sarajevu. Kaže da ga za Potočare i Srebrenicu vežu emocije, jer su u Memorijalnom centru ukopani njegov otac i brat.

Čitav život sam posvetio Srebrenici, vezan sam za nju, i kad mi je ponuđeno da budem direktor to sam prihvatio bez imalo razmišljanja - pojašnjava Suljagić.

Članak indeksiran 27.11.2019. Zadnji put osvježen 27.11.2019.

Ocijenjeno u analizi