Je li izbijanje koronavirusa predviđalo roman iz 1981. godine?

Izvor/medij: IN4S
Ocjena: Lažna vijest
Raskrinkano u: Ne, roman “Oči tame” iz 1981. godine nije predvidio izbijanje novog koronavirusa

Američki pisac Dean Kunz knjigu je napisao 1981. godine

Naime, sudeći po nekoliko odlomaka, ova je knjiga predvidjela koronavirus 2020. godine, o čemu su ovih dana izvijestili svjetski mediji, uključujući i „The Guardian“. Odjeljak 1:

"2020. godine ozbiljna se bolest upale pluća proširila svijetom, napadajući pluća i dišne ​​putove, a bit će otporna na sve poznate medicinske tretmane. Bolest će odjednom nestati kako je došla, ali ponovno će se pojaviti za 10 godina i tada će zauvijek nestati. "

U knjizi se kaže da je kineski znanstvenik po imenu Li Chen, kad je premješten u Sjedinjene Države, donio disketu s zapisima o novom najvažnijem i najopasnijem kineskom biološkom oružju koje je stvorio.

"Nazivaju ovu stvar 'Wyhan-400', jer je razvijena u njihovim laboratorijama RSNA smještena izvan Wuhana, radi se o oko 400 održivih sojeva mikroorganizama stvorenih u istraživačkom centru."

Podsjetimo, koronavirus otkriven je u kineskom gradu Wuhan, u prosincu 2019. godine. Međutim, ako se napravi paralela između spisateljskog biološkog oružja "Wyhan-400" i koronavirusa, razlike između stvarne bolesti i izmišljenog biološkog oružja su vidljive. Međutim, činjenica je da Kunzeov roman predviđa dolazak kobnog virusa 2020. godine.

Usput, knjiga je napisana 1981. godine

U romanu "Oči tame" govori se o majci koja je sina poslala na kampiranje s vođom koja je uspješno putovala u planine 16 puta prije nesreće - do sada. Ovaj put je svaki kamper, vođa i vozač umro bez ikakvog objašnjenja. Kako ožalošćena majka koja je glavni junak počinje prihvaćati činjenicu da je njen sin Danny mrtav, niotkuda počinje dobivati ​​čudne i zastrašujuće naznake koje govore o tome da njezin sin nije mrtav. Zajedno sa svojim novim prijateljem Eliotom Strykerom, Kristina Evans namjerava otkriti što se moglo dogoditi na dan kad joj je sin "umro".

(Avaz)

Članak indeksiran 12. 06. 2020 Zadnji put osvježen prije 2 godine
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me