Je li to moguće? Nizozemac tvrdi da je predvidio potres u Turskoj. Pogledajte što je objavio prije tri dana

Izvor/medij: Max portal
Ocjena: Manipulisanje činjenicama
Raskrinkano u: Zemljotrese nije moguće predvidjeti

Frank Hoogerbeets, znanstvenik iz instituta Solar System Geometry Survey (SSGEOS), upozorio da će se prije ili kasnije u području južne Turske dogoditi potres magnitude oko 7.5.


 

Hoogerbeets je  Twiteru je 3. veljače u 13.03 sati objavio kako će Tursku, odnosno njezin južno-centralni dio u blizini Sirije, Jordana i Lebanona, kako je on napisao “prije ili kasnije” pogoditi potres jačine 7.5 stupnjeva.

Nakon što se jutros u tom području dogodio potres magnitude 7.8, a kako je SSGEOS istraživački institut za praćenje geometrije između nebeskih tijela povezanih sa seizmičkom aktivnošću, mnogi su počeli dijeliti Hoogerbeetsovu objavu kao dokaz da se potrese može predvidjeti.

Ono što je Hoogerbeets “predvidio”, nažalost se i obistinilo, i taj dio Turske je noćas pogodio strašan potres magnitude 7.8, usmrtivši, prema dosadašnjim informacijama,  više od 1000 ljudi, a nekoliko tisuća je ozlijeđeno

Frank Hoogerbeets

@hogrbe

·

Follow

Sooner or later there will be a ~M 7.5 #earthquake in this region (South-Central Turkey, Jordan, Syria, Lebanon). #deprem

Image

12:03 PM · Feb 3, 2023

 

197.1K

 

Reply

Copy link

Read 8.1K replies

Frank Hoogerbeets je također na Twiteru objavio kako “njegovo srce ide svima onima koji su ozlijeđeni u ovoj katastrofi i da je ovo slična situacija kao 115. i 526. godine, kada su se na tom području dogodili slični potresi”.

Kako je napisao, potres je predvidio po “kretanju planeta”.

“Moje srce je sa svima koji su pogođeni velikim potresom u središnjoj Turskoj. Kao što sam ranije naveo, prije ili kasnije to bi se dogodilo u ovoj regiji, slično kao 115. i 526. godine. Tim potresima uvijek prethodi kritična planetarna geometrija, kao što smo imali 4.-5. veljače.”

Frank Hoogerbeets

@hogrbe

·

Follow

My heart goes out to everyone affected by the major earthquake in Central Turkey. As I stated earlier, sooner or later this would happen in this region, similar to the years 115 and 526. These earthquakes are always preceded by critical planetary geometry, as we had on 4-5 Feb.

5:51 AM · Feb 6, 2023

 

42.1K

 

Reply

Copy link

Read 1.1K replies

D.M. /Foto: Twitter

Članak indeksiran 22. 02. 2023 Zadnji put osvježen prije 7 mjeseci
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me