JEDVA DOČEKALA, GORA OD GOCE! OLIVERA BALEŠEVIĆ PRVI PUT NAKON SMRTI MUŽA.. EVO GDJE ĆE DA “SPISKA” 4 MILIONA EVRA.. (FOTO)

Izvor/medij: Cenzurisano
Ocjena: Klikbejt Ispravljeno
Raskrinkano u: Klikbejt “šokovi”: Jelenu Karleušu nisu “oživljavali”, Olivera Balašević nije “spiskala milione”, a Angela Merkel nije “preminula u avionu”

-

U današnjem članku pišemo o velikom umjetniku koji je preminuo 19. februara u 68 godini života, a radi se o legendarnom kontautoru Đorđu Balaševiću koji je sahranjen na novosadskom Novom groblju gdje je bila samo najuža porodica. On je bio jedan od omiljenih pjevača na cijelom Balkanu, a njegove su pjesme uvijek pjevale o ljubavi, te će se pjesme pjevati još dugo.

Ono što je danas zanimljivo jeste da će porodica Balašević sutra u Novom Sadu uručiti donaciju za Akademiju umjetnosti u audio video opremi koja vrijedi gotovo pa 4 miliona dinara. Ovo će biti savremena tehnika koja će biti veliki doprinos nastavnom programu ovog fakulteta, a na kojem su se već školovala dva člana porodice Balašević, a to su kćerka Beba i Jovana. Tako se prisutnim obratila supruga Olivera Balašević u ime svoje porodice, a to je i njeno prvo pojavljivanje i obraćanje porodice u javnosti nakon odlaska Đorđa Balaševića. Da podsjetimo, on je preminuo 19. februara u 68 godini života, od posljedica upale pluća koju je uzrokovalo oboljenje korona virusa.

Olivera i Đorđe Balašević su bili 41 godinu u braku i oni su u tom braku živjeli pravu bajku. Balašević je uz njenu ljubav napisao veliki broj pjesama, kao i veliki broj romantičnih izjava, a ono najbitnije dobili su troje djece u ovom braku. Veliki broj ljudi je njihovu ljubav vidjelo kao jednu romantičnu bajku na ovom prostoru, koja je ispjevana u njegovim pjesmama i prikazana u njenim osmjesima. Dok je Olivera studirala i živjela u domu, on je znao njoj često da dolazi pod prozor i pjevao, a nikad nisu krili svoju veliku ljubav. NAravno da je napočetku bilo velikih pokušaja uticaja sa spoljne strane, ali su oni to riješavali bez muke.

Članak indeksiran 27. 04. 2021 Zadnji put osvježen prije 1 godina
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me