JEZIVA TEORIJA: Praljak loše režirao, nije trebalo da umre, ali je sve krenulo po zlu!

Izvor/medij: Novi
Ocjena: Teorija zavjere
Raskrinkano u: Praljak V2.0

General “Herceg-Bosne“ je inače strastveni režiser i od mladosti je zavisnik od performansa i adrenalina. Usput, jako je volio život, pa zato nikada svjesno ne bi izvršio samoubistvo. Savršen dokaz za to jeste i činjenica da se na snimku iz Haškog tribunala u jednom trenutku, uz paničnu viku advokata koji obavještava sudiju da se njegov klijent otrovao, čuje i sam Praljak koji glasno i uznemireno potvrđuje, povišenim tonom, da je “popio otrov”, cio minut nakon što je to uradio.

Vjerovatno je već do tada očekivao reakciju od strane suda i spašavanje života! Međutim, na opšte zaprepašćenje miliona gledalaca koji su direktno pratili “smrt uživo“, niko u Tribunalu ne reaguje, iako je Praljak zapravo vapio da bude spašen, tvrdi za portal Ujedinjenje izvor iz Tribunala u Hagu! On vjeruje da je “misija” Slobodana Praljka bila da svojim činom i incidentom, nakon čega bi bio hospitaliziran, hrvatskoj javnosti skrene pažnju s činjenice da je Hrvatska proglašena agresorom i okupatorom u Bosni i Hercegovini.

Njegov jučerašnji postupak, koga mnogi tretiraju kao herojski – naručen je, uz obećanje da će njegov život biti spašen!

“Praljak je bio druželjubiv čovjek i veoma lako je ulazio u opuštenu konverzaciju sa zatvorenicima, ali i s pripadnicima sudskog Vijeća. Čak se jučer sa osmjehom i uz prisno rukovanje pozdravio i sa sudijom. Očigledno je da u startu Praljkov postupak nisu shvatili za ozbiljno. Moguće da je to upravo zbog njegovih egzibicionističkih sklonosti, za koje se znalo, jer u svakoj drugoj varijanti razuman čovjek bi pomislio da je zapadna civilizacija zbog svoje hladnoće zapravo dostigla moralno dno. Jer, kako drugačije objasniti da haške sudije, savjest Zapada, puštaju rimokatolika Praljka da umre, iako je najbolja civilna bolnica u Holandiji udaljena svega tri minuta vožnje od zidina zatvora u Hagu, a njega vode u drugu, udaljenu, i to onda kada je bilo izvjesno da će umjeti, sat kasnije, kolima hitne pomoći, bez upotrebe helikoptera. Sve bi bilo drugačije da mu se želudac isprao na vrijeme i primijenila terapija za čišćenje organizma od otrova ili dijaliza”, tvrdi  sagovornik koji ima višegodišnji staž u ovoj instituciji koju su osnovale Ujedinjene nacije.

On kaže da postoji i fatalna teorija – da je Praljak sračunato pušten da umre, poput junaka iz Šekspirovih djela, kako bi se zadao i drugi diplomatski smrtonosan udarac Hrvatskoj u samo jednom danu.

Na pitanje portala Ujedinjenje oko mogućeg scenarija za unošenje otrova hrvatskom oficiru koji je jučer okončao svoj život, naš insajder iz Haga tvrdi da je, po nalogu Amerikanaca, sistem skenera u haškom Tribunalu, bolji nego na bilo kom aerodromu u svijetu.

Prijatelj portala Ujedinjenje iz Sarajeva, blizak uticajnim krugovima iz bosanske službe OSA, vjeruje da su u smrt Slobodana Praljka, umiješani i pripadnici hrvatske Sigurnosno – obavještajne agencije koji redovno imaju više od uvida u sastav advokatskih timova i “publike” koja prati rad Haškog tribunala.

 

(Novi.ba/Ujedinjenje.com)

Članak indeksiran 06. 12. 2017 Zadnji put osvježen prije 2 godine
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me