JEZIVE "NACISTIČKE METODE" UKRAJINSKE VOJSKE: Vojni ekspert otkriva detalje napada na ruske padobrance

Izvor/medij: Novosti
Ocjena: Manipulisanje činjenicama Ispravljeno
Raskrinkano u: Nema dokaza da je ukrajinska vojska koristila bombe sa bijelim fosforom

JEDINICE Oružanih snaga Ukrajine gađale su položaje ruskih padobranaca kod Kijeva granatama sa belim fosforom, što predstavlja grubo kršenje međunarodnog prava, rekao je vojni analitičar Komsomolske Pravde Viktor Baranec.

Upotreba fosfornih granata od strane ukrajinske vojske ne samo da svedoči o njihovoj potpunoj bespomoćnosti, već može značiti i da će njenoj komandi biti suđeno na međunarodnim tribunalima, rekao je u intervjuu za PolitEkspert Baranec.

- Za to je potrebno izneti proverene dokaze, supstance koje se nalaze u kasetnim bombama, fragmente kasetnih bombi i sa njima otići pred sud - objasnio je on.

On smatra da komandni kadar Oružanih snaga Ukrajine, iz besa i nemoći, koristi "nacističke metode" i pokušava da spreči specijalne operacije Oružanih snaga RF zabranjenim vrstama naoružanja. Ovi pokušaji su osuđeni na potpuni neuspeh, sumirao Baranec.

Ruski ekspert je ranije upozoravao da će ukrajinska vojska i nacionalistički odredi pokušati da svoja zverstva prikažu kao akcije ruske vojske.

Podsećamo, danas je peti dan od početka specijalne vojne operacije u Ukrajini. U Beloruskoj Gomeljskoj oblasti održana je prva runda pregovora Moskve i Kijeva.

U nedelju je ruski predsednik Vladimir Putin naredio poseban režim za ruske strateške snage. Borbe u Donbasu još traju.

BONUS GALERIJA: Specijalna operacija u Ukrajini

Članak indeksiran 08. 03. 2022 Zadnji put osvježen prije 5 mjeseci
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me