Jezivo: Stotine migranata bježe iz kampa “Miral” u Velikoj Kladuši

Izvor/medij: Antimigrant
Ocjena: Prenošenje lažnih vijesti
Raskrinkano u: “Stotine” migranata ne “bježi” iz kampa Miral

Nakon što je Mustafa Ružnić, premijer Unsko – Sanskog Kantona najavio je prošle sedmice da će u narednih 10 do 15 dana prihvatni kampovi za migrante “Bira” u Bihaću i “Miral” u Velikoj Kladuši biti zatvoreni, stotine migranata se posljednjih dana pakuje i napušta kampove prije njihovog zvaničnog zatvaranja.

– Kada je u pitanju zabrana prijevoza i prodaje karata migrantima ona ostaje na snazi. Donijeli smo i odluku o izmještanju maloljetnika iz Bire i Mirala u druge kampove za smještavanje ovakvih grupa. Ova operativna grupa je zadužila Ministarstvo zdravstva USK da iskoordinira sve radnje na njihovom izmještanju iz kampova USK. Donijeli smo također važnu odluku da nijedan migrant više ne može ući u naš kanton, tj. drugi naš zaključak je i to da nema novih prijema u Biri i Mistralu – kazao je premijer Ružnić.

Video koji su poslali čitatelji “Avaza” iz Velike Kladuše, a koji je objavljen na društvenim mrežama, dokazuje da migranti masovno napuštaju kamp jer im udaljavanje od granice s Hrvatskom nikako ne ide u prilog. 

Također, evidentno je da zatvaranje kampova neće riješiti migrantsku krizu u USK, nego će migranti i dalje tumarati ulicama, šumama, napuštenim objektima u ovom kantonu. 

https://avaz.ba/vijesti/bih/593313/jeziv-video-stotine-migranata-bjeze-iz-kampa-miral-u-velikoj-kladusi?fbclid=IwAR3_wyDfAWwiFrUUcLdc6K2_u9Dx6OO5C7IQRf18b9uBhFGGNbUhPpMkNlM

Članak indeksiran 07. 09. 2020 Zadnji put osvježen prije 3 godine
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me