Raskrinkavanje.ba

Srbija danas (.rs) → KAKAV SKANDAL! Katolički vrtić omogućio deci prostoriju kako bi radili OVO: "Njih pokreće znatiželja za TELOM"

12.01.2024
Tekst članka

Pomalo zabrinjavajuća odluka ?

Katolički vrtić u gradu Kerpenu u pokrajini Sjevernoj Rajni-Vestfaliji ponudio je djeci prostor za masturbaciju, Fenix magazin prenosi RTL.de.

- Djecu pokreće znatiželja, a ne seksualna želja - rekao je vrtić.

- Ovaj koncept je tu kako bi djeca do šest godina mogla oživjeti upravo tu znatiželju. Ovdje stoji da je, između ostalog, djeci dopušteno povući se u sobe “kako bi otkrili i fizički se zadovoljili - rekao je vrtić.

Međutim, postoje pravila za korištenje prostora i ona su sljedeća: svako dijete za sebe odlučuje hoće li se i s kim želi igrati "doktora"; razlika u godinama ne bi trebala biti prevelika; odraslim osobama nije dopušten ulazak u sobu; tjelesni otvori su tabu i dijete samo odlučuje gdje će se dodirivati.

Vrtić je rekao da prostorija nije "seksualno obrazovanje", piše Fenix.

Ipak, državni parlament u Düsseldorfu sada se bavi posebnim konceptom. AfD posebno oštro kritizira ideju vrtića.

- Koncepti koji nadilaze cilj opasni su za djecu i, prije svega, potkopavaju pravo roditelja na odgoj djece - rekao je zastupnik AfD-a za njemačke medije.

Katolički vrtić u Kerpenu pripada Kölnskoj nadbiskupiji.

- Djeca se u ranoj dobi počinju zanimati za vlastito tijelo i tijelo druge djece. […] Seksualnost djece nije usporediva sa seksualnošću odraslih - rekla je Kölnska nadbiskupija.

Ministarstvo obitelji Sjeverne Rajne-Vestfalije također vjeruje da je važno da postoje upute za dječju seksualnost.

Time se osoblju u vrtićima žele dati upute o tome kako će se ophoditi s djecom kada žele otkriti sami sebe, navode njemački vrtići.

Srbija Danas/Jutarnji.hr

Članak indeksiran 20.02.2024. Zadnji put osvježen 23.02.2024.

Ocijenjeno u analizi