Kako očna bolest dovodi do ljubavi: Pitajte Ljubišu Ćosića, gradonačelnika Istočnog Sarajeva

Izvor/medij: Oslobođenje
Ocjena: Dezinformacija Ispravljeno
Raskrinkano u: Katarakta ili katarza: Je li Ljubiša Ćosić pomiješao bolest oka i osjećanje?

Katarza je duhovno pročišćenje, katarakta je mrena

Društvene mreže su dale priliku i znanim i neznanim da iznesu svoje mišljenje, pokažu svoj stav. Međutim, a na to malo ko pomisli prije neko što krene da "lupa po tastaturi", da su društvene mreže omogućile svakome i da pokaže vlastitu nepismenost.

Vrlo često, vjerovatno zbog brzine kucanja, da ne bi "pobjegla misao", dešavaju se greške pri kucanju, slovo više ili manje, permutacija slova u riječi, ponekad se "pobrkaju padeži". Dešava se. Doduše, javne ličnosti, u koje spadaju i političari, takve stvari sebi ne bi smjeli dopuštati zbog utiska kojeg na taj način ostavljaju u javnosti.

Međutim, ono što je napisao gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić, u odgovoru na komentar zastupnice PDP-a u Skupštini RS-a Jelene Trivić, pokazuje da je preskočio nekoliko časova maternjeg jezika.

 

Ćosiću je zasmetalo što je Trivić u isti koš retrogradnih snaga u BiH "strpala" i SNSD i SDA. To ga je toliko potreslo da je pokušao objasniti kako su Srbi narod ljubavi. 

- Bilo je pojedinaca, to moramo priznati sami sebi, koji su loše mislili, željeli i radili pripadnicima drugih naroda. Ali danas ih više nema. Katarakta kroz koju smo mi kao narod prošli je katarakta koja je dovela ljubav do kraja. Ljubav prema svom narodu i osjećaj poštovanja i cijenjenja drugih naroda. Bez grama mržnje, napisao je Ćosić, između ostalog, u svom komentaru.

image

Dio Ćosićeve poruke na Facebooku/

Nudimo mu kratku besplatnu edukaciju. Katarza je duhovno pročišćenje, katarakta je očna bolest, poznata u narodu i kao mrena. I drugi put neka koristi samo riječi čije značenje poznaje.

Članak indeksiran 17. 01. 2022 Zadnji put osvježen prije 5 mjeseci
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me