Raskrinkavanje.ba

Dnevno.rs → KAKO SU RUSI DOČEKALI MIGRANTE: Zaboravili da nisu u Evropi pa su im 'očitali lekciju'

04.02.2016
Tekst članka

Migranti sa Srednjeg istoka koji su izašli u jedan popularan klub blizu Norveške granice, u Murmansk regionu, počeli su da uznemiravaju mlade Ruskinje i shvatili su, ali previše kasno, da nisu u Evropi.

Ruski muškarci, kao što je trebalo da pretpostave i kao što većina ljudi zna, su dosta drugačiji od onih u Evropi. 

 

Iako policijski zvaničnici ne žele da pričaju o tome, komentari na društvenim mrežama bruje o incidentu koji se dogodio u Murmansku.

 

Do problema je došlo kada je Norveška izbacila 50 muškaraca sa Srednjeg istoka i Avganistanaca zbog "lošeg ponašanja" i vratili su ih u Rusiju, kroz koju su prošli do "zemlje meda i mleka". Kada su se opet obreli u Rusiji, muškarci su odlučili da se zabave u lokalnoj diskoteci "Gandvik" i zaboravljajući gde su, počeli su da spopadaju Ruskinje.

 

'Migranti će se gomilati u Srbiji sve više, a postoji mogućnost da se ovde i zadrže!'

 

Međutim, muškarci u Rusiji ne prihvataju slepo ideale "prosvetljene" Evrope i tu je nastao problem. Prema komentarima na društvenim mrežama, migranti su pokušali da pobegnu i da se sakriju, ali Rusi su ih pronašli i očitali su im lekciju. Da nije došao veliki broj policajaca na lice mesta, stvari su mogle zaista da eskaliraju, prenosi sajt "ThisisEngland".

 

Da stvar bude još gora po migrante, policajci koji su stigli na lice mesta nisu pokazali ništa veću toleranciju prema njihovom ponašanju. Iako su posavetovali lokalne Ruse da ne linčuju nepristojne muškarce, i oni su se tiho pridružili ovoj edukaciji, prenosi sajt "News.li".

 

Kao rezultat incidenta, 18 muškaraca je završilo u bolnici, 33 u pritvoru, a među svima se razvila želja za povratkom u domovinu. 

 

"Dobrodošli u Rusiju. Oduševljeni smo što imamo posetioce, ali ne smete da zaboravite, vi ste ovde gosti."

Članak indeksiran 22.02.2018. Zadnji put osvježen 22.02.2018.

Ocijenjeno u analizi