Kandidat SDA, bivši DF-ovac, ukinuo bi slobodu govora? “Zabranit ću da se govori negativno o predsjedniku Izetbegoviću”

Izvor/medij: Poskok
Ocjena: Klikbejt Greška Dezinformacija
Raskrinkano u: Izmišljene izjave: Kandidat SDA nije obećao zabranu kritike Bakira Izetbegovića

Izjave izbornih kandidata iz različitih političkih opcija u predizbornoj kampanji iz dana u dan šokiraju korisnike društvenih mreža. Uhljebi koji se i ove godine bore za ostanak na funkcijama iz kojih desetljećima crpe enormne svote novaca ne libe se prijetiti, ucjenjivati, lažno obećavati…

Novi primjer stranačke zaluđenosti koja se prezentira kroz apsolutno veličanje i jeftino poltronstvo usmjereno prema političkom lideru dolazi iz Zenice. Faruk Hadžić, kandidat SDA za Skupštinu ZDŽ-a, na skupu je obećao da će zabraniti da se piše negativno o predsjedniku stranke Bakiru Izetbegoviću.

“Siti smo negativnosti kojima nas bombardiraju sa svih strana, ne možete svaki dan da ne čujete nešto loše o ovoj zemlji, pogotovo o ljudima koji stoje na čelu SDA. Ja vam obećavam da ćemo poslije 2. listopada to promijeniti, itekako. Neće se više govoriti negativno o našem predsjedniku Bakiru Izetbegoviću, za kojeg nakon prvih analiza možemo kazati da će odnijeti fascinantnu pobjedu za bošnjačkog člana predsjedništva BiH”, izjavio je Hodžić na skupu, prenosi N1.

Hodžić, koji je nekada bi član DF-a, sestrinske stranke SDA, ukinuo bi još jednu od osnova demokratskog društva koje je u BiH itekako poljuljano.

Zabranio bi, dakle, slobodu govora i medija. Mediji bi, da se Hodžić pita, o predsjednikovom liku i djelu govorili samo pozitivno. Sasvim jasno, Hodžić je to poručio na skupu u Zenici.

Obraćanje bivšeg člana DF-a, a sada ostrašćenog SDA-ovca pogledajte u nastavku.

 

Članak indeksiran 22. 09. 2022 Zadnji put osvježen prije 5 mjeseci
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me