Karamatić ponovo poziva na sukobe: BiH se ovako ne može održat! Bošnjaci će dovest do sukoba i toga da se raspadne na 10 dijelova!

Izvor/medij: Ekspresno
Ocjena: Lažna vijest
Raskrinkano u: Nakon Ljubića i Kramatiću su izmislili izjave

Mario Karamatić, predsjednik HSS-a BiH i pored Dragana Čovića jedan od najvećih otvorenih zagovornika Herceg Bosne i ustaštva nije stao na prošlim prijetnjama o raspadu BiH i sukobima pa je i dalje nastavio kriveći bošnjake za sve. Ovaj put je u ime svoje HSS stranke za hercegovačke medije izjavio da će bošnjaci aludirajući na bošnjačke lidere iz SDA dovesti do toga da se BiH tj Federacija raspadne na 10 dijelova i taj raspad neće nimalo biti miran niti lagan kazao je Karamatić.

On je dodao da bošnjaci se ne mogu međusobno a kamoli sa drugima te da u bošnjačkom korpusu postoji nekoliko frakcija. Oni kojima je kriminal i pozicije u firmama prvobitan cilj i tu je svrstao SDA te oni kojima je cilj povratak komunizma i tiranije pa je tu svrstao SDP, Našu stranku i druge.

Zato Hrvatski Narodni sabor mora više da se zalaže da hrvati dobiju ono što ih po Dejtonu sleduje, a to je sopstveni entitet u kojem će sami krojiti svoju sudbinu rekao je Karamatić.

Ako hrvati i dalje budu majorizirani i bacani pod tepih te se ne bude riješilo hrvatsko pitanje Federacija i cijela BiH će se raspasti na 10 dijelova te se neće znat ko pije a ko plaća. Za to će najviše biti kriva SDA koja svaki dan pojačava tenzije sve više. Dejton se mora mijenjati i hrvatima se mora dati ono što ih sleduje a to je da sami biraju svoje predstavnike u svojim administrativnim jedinicama završio je svoje izlaganje glavni teolog ustaške ideologije u BiH.

Izvori: ekspresno.org/HSS stranka

Članak indeksiran 16. 02. 2019 Zadnji put osvježen prije 6 mjeseci
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me