Raskrinkavanje.ba

Kurir → KATOLIČKI VRTIĆ U NEMAČKOJ PONUDIO DECI PROSTOR ZA MASTURBACIJU, PA SE POKAJAO?! Isplivala šokantna saznanja

12.01.2024
Tekst članka

Katolički vrtić u Kerpenu navodno je razvio poseban koncept za najmlađe. Prema natpisima nemačkih medija, vrtić je ponudio deci prostor za masturbaciju.

"Decu pokreće znatiželja, a ne se*sualna želja”, piše vrtić u Kerpenu koji se nalazi u blizini Kelna u nemačkoj saveznoj zemlji Severnoj Rajni-Vestfaliji. Ovaj koncept je tu kako bi deca do šest godina mogla da ožive upravo tu znatiželju. Ovde stoji da je, između ostalog, deci dopušteno da se povuku u sobe “kako bi otkrili i fizički se zadovoljili".

 

Ali, postoje pravila:

- Svako dete za sebe odlučuje da li hoće i s kim želi da se igra "doktora" - Razlika u godinama ne bi trebalo da bude prevelika - Odraslim osobama nije dopušten ulazak u sobu - Telesni otvori su tabu - Dete samo odlučuje gde će se dodirivati

AfD kritikuje koncept vrtića

Kako se navodi, dečji vrtić jasno daje do znanja da se “ni na koji način ne radi o se*sualnom obrazovanju”.

Ipak, državni parlament u Dizeldorfu sada se bavi posebnim konceptom. AfD posebno oštro kritikuje ideju vrtića: “Koncepti koji nadilaze cilj opasni su za decu i, pre svega, potkopavaju pravo roditelja na vaspitanje dece”, objašnjava zastupnik AfD-a za nemačke medije.

Katolički vrtić u Kerpenu pripada Kelnskoj nadbiskupiji, naveo je RTL.

Ipak, prema navodima nemačkog Bilda, koncept se*sualnog vaspitanja naveo je da je pojedinoj deci dozvoljeno "da se povuku u zaštićeni prostor u skladu sa svojim potrebama kako bi se fizički otkrili i zadovoljili (ovo nije dozvoljeno u javnim prostorima i u prisustvu drugih)".

Koncept je bio dostupan na veb stranici obdaništa, ali je od tada uklonjen.

Bild piše da grad Kerpen objašnjava da je koncept mogao biti "pogrešno protumačen". Portparolka se oglasila: "Iz tog razloga, ovaj koncept je uklonjen sa interneta u novembru 2023. i od tada je u reviziji.“ Cilj je da se podigne svest o se*sualnosti u svim dnevnim centrima u gradu, navodi se u saopštenju.

Na pitanje BILD-a , nadbiskupija Kelna je objasnila da ne postoji prostor u koji se deca mogu povući za procese telesnog iskustva. Ali, u starom konceptu objekta Svetog Roha postojale su formulacije koje su se mogle pogrešno protumačiti.

(Kurir.rs/Fenix/Bild/Preneo: A.N.)

Članak indeksiran 20.02.2024. Zadnji put osvježen 22.02.2024.

Ocijenjeno u analizi