Raskrinkavanje.ba

Novi → KINA DISTRIBUIRA LAŽNU RIŽU: Evo kako je možete prepoznati!

09.06.2017
Tekst članka

Kina je počela da proizvodi rižu od plastike koja se izvozi svuda po svijetu Kina je počela da proizvodi rižu od plastike koja se izvozi svuda po svijetu.

Evo kako da prepoznati lažnu rižu! Lažna riža sadrži otrovnu plastiku i krompir. Postoje izveštaji koji kažu da ih Kina proizvodi već par godina. Jasno je da je riža lažna ako i nakon kuhanja ostane tvrda.

Proizvođači mješaju prava i lažna riža i tako ga prodaju. Statistika pokazuje da preko 10 miliona tona koji se prodaju samo je 800.000 prava riža.

Zdravi otrov? Pa, 3 zdjelice ovoe riže je kao da ste pojeli jednu plastičnu kesu. Da stvar bude još gora, ovo je pravi trend u Kini. Najbolji način da se prepozna da li je riža lažna je da se potopi u vodu. Prava riža će potonuti, lažna će plutati na površini. Lažna riža će ostaviti tanki sloj kuhane vode i kada gori, imaće miris zapaljene plastike. Ovo je veoma opasno jer ga jede i voli mnogo ljudi. To je profit za proizvođače, a prijetnja za kupce. Pokušajte da kupujete rižu koja nije uvezena, već koji je proizveden u vašoj državi. Pošto je Kina najveći distributer riža, izbegavajte da kupujete u marketima.

(Novi.ba / narodnamedicina.com)

Članak indeksiran 26.02.2024. Zadnji put osvježen

Ocijenjeno u analizi