Кинески научници: Ова крвна група је најподложнија зарази вирусом корона

Izvor/medij: Novosti
Ocjena: Greška
Raskrinkano u: Nema dokaza da su ljudi sa krvnom grupom A više ugroženi koronavirusom

Кинески научници прегледали су податке 2.000 пацијента из болница у Вухану и Шенжену, укључујући више од 200 смртоносних случајева

ПЕКИНГ - Људи са крвном групом А највише су подложни зарази вирусом корона , док су они са нултом крвном групом најотпорнији, резултат је истраживања групе кинеских научника које је објављено на сајту "медРxив".

 

Кинески научници прегледали су податке 2.000 пацијента из болница у Вухану и Шенжену, укључујући више од 200 смртоносних случајева.

Према њиховим подацима, међу становницима Вухана њих 34 одсто има крвну групу 0, 32 одсто тип А, 25 одсто Б и 9 одсто АБ.

Да би дошли до ових података, научници су анализирали крв 3.700 грађана Вухана који нису заражени корона вирусом, преноси ТАСС.

С друге стране, највише заражених становника Вухана (38 одсто) је оних са А крвном групом, док је 26,4 оболелих са Б крвном групом, а 25,8 одсто има нулту крвну групу. Најмање пацијената, десет одсто, је оних са АБ крвном групом.

Према томе, каже се у истраживању, најугорженији су они са крвном групом А, док је међу онима са нултом групом сразмерно најмање оболелих од вируса ЦОВИД-19.

Да би проверили своју терорију, они су урадили контролно истраживање на 398 додатних пацијената из Вухана и Шенжена и добили исти резултат.

ВЕСТИ ИЗ РУБРИКЕ

Članak indeksiran 23. 03. 2020 Zadnji put osvježen prije 2 godine
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me