Kinezi za dva dana izgradili bolnicu a Srbi i dalje prevću kocke

Izvor/medij: Noizz
Ocjena: Prenošenje lažnih vijesti Dezinformacija
Raskrinkano u: U Kini nije izgrađena nova bolnica za samo 2 dana

Bog je stvorio svet za sedam dana, Kinezi veličanstvenu bolnicu za dva - a mi i dalje prevrćemo kocke na Trgu republike. Šta vam to govori?

Prva bolnica za lečenje obolelih od koronavirusa u Kini otvorena je u gradu Huangang nedaleko od Vuhana, nakon što su radnici i volonteri za samo dva dana pretvorili praznu zgradu u ustanovu za hitne slučajeve sa 1.000 kreveta.

 

Dakle, pripreme su počele u nedelju i trebalo je da sve bude završeno u maju. Međutim, vlasti su naredile da se završeno, ali prazno krilo zgrade koristi isključivo za lečenje obolelih od koronavirusa. U ponedeljak je sve već bilo gotovo, postavljeni kreveti, instalacije pa i internet. Dok pucneš prstima - voila, eto ti Medicinski centar Dabi u Huangangu.

 

Naravno, sve je urađeno po hitnom postupku jer tako situacija i nalaže. Ali, zašto ne napraviti paralelu sa našim maestralnim građevinskim poduhvatima, rušenjem brda i restauracijom Slavije po x puta? Pa, kako ne shvatate, nama se prosto ne žuri. Znate kako kažu: "Triput meri, jednom prevrći kocke."

To ne znači da ne bismo mogli da zamislimo u nekom paralelnom svetu kako bi to izgledalo. Vrlo jednostavno, u dva koraka. Kako bi izgradnja ovog objekta izgledala u Srbiji?

 

Prvi dan: Postavili bismo temelj i poboli lopatu u zemlju dok novinari fotkaju i odmah se posvađali oko toga ko će svečano da otvori isti (mada svi znamo ko bi se toga latio).

Drugi dan: Rekli bi da je za virus kriva prethodna vlast.

Epilog: Pomrli svi.

Sada ćete da kažete kako u svemu tražimo manu, ali ako vam kažemo da će za dve, najmanje tri godine situacija biti znatno "bolja" i da zlatno doba eto, samo što nije - već ste nam poverovali i bolnice se grade same od sebe zar ne? Pa da, u tom nekom paralelnom univerzumu.

Izvor: Noizz.rs

Članak indeksiran 03. 02. 2020 Zadnji put osvježen prije 2 godine
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me