Kinezi za samo pet dana izgradili novu bolnicu za zaražene koronavirusom!

Izvor/medij: Ekskluziva
Ocjena: Prenošenje lažnih vijesti Dezinformacija Ispravljeno
Raskrinkano u: U Kini nije izgrađena nova bolnica za samo 2 dana

Vlasti u Wuhanu su zbog sve većeg broja oboljelih od koronavirusa izgradili novu bolnicu s 1.000 kreveta za samo pet dana. U petak je počela gradnja na području koje je bilo potpuno prazno.

Bolnica se dizala nevjerovatnom brzinom, a danas je već radila punom parom.

 

Kako piše Metro, odmah nakon izgradnje počeli su protekle noći primati pacijente.

Na gradilištu je bilo prisutno oko 500 građevinara s preko trideset kopača i deset buldožera koji su kopali područje od 25.000 kvadratnih metara. U tome su im pomagali i električari i policija.

 

"Bolnica se prvenstveno gradi zbog nedostatka mjesta u postojećim bolnicama. Ne samo da će biti završena brzo, već neće puno ni koštati", objavile su vlasti u Wuhanu.

 

Ovo zemljište je prvobitno bilo namijenjeno za otvaranje bolnice u maju, ali suočeni sa brzim širenjem koronavirusa novi objekat je izgrađen u rekordnom roku.

 

Jučer je ova bolnica imala vodu, struju i internet za pacijente.

 

 

 

 

Kinezi već imaju iskustvo ekspresnog građenja bolnice i sličnu takvu su sagradili 2003. godine, kada je izbila epidemija SARS-a.

 

Od koronavirusa umrlo je dosad najmanje 132 ljudi, a skoro 6.000 je zaraženo. Gotovo svi umrli su u regiji Hubei, epicentru zaraze, ali vlasti su potvrdile smrtne slučajeve i drugdje, uključujući prvi u Pekingu.

.

.

(Klix)

Članak indeksiran 03. 02. 2020 Zadnji put osvježen prije 2 godine
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me