Raskrinkavanje.ba

Alo → KO STOJI IZA PROTESTA?! Ruski obaveštajac sve otkrio

09.06.2020
Tekst članka

Protesti koji su počeli u Americi nakon ubistva Džordža Flojda raširili su se po celom svetu.

Ruski obaveštajac i penzionisani pukovnik Spoljne obaveštajne službe Andrej Bezrukov smatra da masovni neredi u SAD instrument političke igre, prenosi televizija "Zvezda".

- Uskoro su izbori, za pet meseci. Postoje dva faktora na koje će Tramp odigrati: dobra ekonomija i razbijenost Demokratske partije. Ekonomija je problematična, teško da će se oporaviti, što je udar po njemu. Ostaje drugi faktor – Demokratska stranka je slaba i što je najvažnije, podeljena na centraliste, pristalice Trampa koji mrze levičare, i levičare koji mrze Bajdena (kandidata Demokratske stranke na predsedničkim izborima). Da bi se objedinili potrebno je izazvati ovakvu polu-revoluciju koja će od Trampa napraviti fašistu, rasistu, kako bi se protiv Trampa objedinile dve nespojive Demokratske stranke - objašnjava ruski obaveštajac.

Protesti u SAD povodom smrti Džordža Flojda

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Prema njegovim rečima, to je veoma težak zadatak, ali ceo spektakl služi da se izazove kriza takvih razmera da se cela Demokratska stranka ujedini i da zakopa ratne sekire. Tramp to zna pa će i on sada igrati na kartu problema unutar same Demokratske stranke, dodaje Bezrukov.

- Tramp će pokušati da optuži levičare za radikalizam, i da od njih odvoji demokrate koji se zalažu za red i zakon i na taj način će pokušati da ponovo razvali Demokratsku stranku. Problem rasizma se veoma lako mobilizuje, jer je to bomba koja je uvek spremna da eksplodira. Naravno, on nije mogao, a da ne iskoristi tako dobru priliku - zaključuje on.

 

Afroamerikanac Džordž Flojd preminuo je 25. maja u bolnici u Mineapolisu, posle intervencije belog policajca Dereka Šovina koji je prilikom hapšenja gotovo devet minuta držao koleno na njegovom vratu, uprkos Flojdovim povicima da ne može da diše.

Protesti koji su počeli u Americi nakon ubistva Džordža Flojda raširili su se po celom svetu.

Članak indeksiran 17.06.2020. Zadnji put osvježen 17.06.2020.

Ocijenjeno u analizi