KOGA NAM JE TO KOMŠIĆ UVALIO: Izabran državni Dom naroda, Hrvatima tek tri mjesta od ukupno pet…

Izvor/medij: Poskok
Ocjena: Pristrasno izvještavanje Lažna vijest
Raskrinkano u: “Poskok” Marinu Pendeš smjestio u DF

Izaslanici u Domu naroda Parlamenta FBiH izabrali su danas izaslanike za državni Dom naroda.

Za izbor izaslanika u državni dom naroda u Parlamentu FBiH bila su potrebna minimalno tri glasa.

Tako će u Klubu Bošnjaka u državnom Domu naroda biti Bakir Izetbegović, Asim Sarajlić i Amir Fazlić iz SDA, Denis Bećirović iz SDP-a te Fahrudin Radončić iz SBB-a.

U Klubu Hrvata će od članova HNS-a biti Dragan Čović, Bariša Čolak i Lidija Bradara  te Zlatko Miletić i Mairna Pendeš iz Demokratske fronte. Legitimnim hrvatskim predstavnicima pripala su tako tek tri mjesta. Iako je Čović bio najavio da će im pripasti čak možda svih pet.

Kako je Komšiću uspjelo ubaciti Pendešovu u Dom naroda, umjesto Slave Kukića, i čime ga je zadužila, valjda je jasno.

Podsjetimo, u Klubu Srba u državnom Domu naroda iz Republike Srpske su izabrani Dušanka Majkić, Lazar Prodanović, Sredoje Nović i Nikola Špirić iz SNSD-a te Mladen Bosić iz SDS-a.

Hrvatima je tako osim 100% prava na instituciju Predsjedništva, 100% prava na diplomaciju, otet i značajan broj mandata u državnom domu naroda, kao i gotovo jedna trećina predstavnika u Domu naroda Federacije BIH.

Zlatko Miletić, član Komšićevog DF-a inače, nekad se navodno izjašnjavao kao Srbin. Izabran je od strane onog dijela Hrvata u Domu naroda FBIH koji su izabrani bošnjačkim glasovima. To ga razlikuje od Pendešove.

Članak indeksiran 22. 02. 2019 Zadnji put osvježen prije 1 godina
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me