KONAKOVIĆ OŠTRO UZVRAĆA: „Bakire Izetbegoviću, imate li neki tajni dogovor sa Dodikom…“

Izvor/medij: ZASREBRENICU.BA
Ocjena: Manipulisanje činjenicama Ispravljeno
Raskrinkano u: Dnevni Avaz saopštenje SDA iz 2018. godine u dva članka predstavio kao aktuelno

Kazao je da su u Neumu međunarodni predstavnici zamjerali Izetbegoviću što je na pregovore došao nespreman.

Lider Naroda i pravde (NIP) Elmedin Konaković reagirao je na saopćenje Stranke demokratske akcije (SDA) u kojem je navedeno kako SDA smatra da Vijeće naroda Republike Srpske treba da postane zakonodavni dom u punom kapacitetu.

recommended by
Mgid
Mgid

PROSTATEN
Riješite se prostatitisa za jedan dan!Kućna metoda!
SAZNAJ VIŠE
“Sad da malo uozbiljimo priču, Bakire Izetbegoviću. Zašto ste promijenili potpuno mišljenje o Vijeću naroda u RS-u? Ovo saopćenje je potpisano tvojom rukom. Šta se desilo? Odustajete zvanično od Bošnjaka u Republici Srpskoj”, upitao je Konaković.

Konaković je pitao bivšeg stranačkog šefa Bakira ima li neki tajni dogovor sa Miloradom Dodikom.

“Imate li neki tajni dogovor sa Dodikom? Ovo morate objasniti svim Bosancima i Hercegovcima, posebno Bošnjacima, a posebno onim koji legnu i bude se u manjem bh. entitetu. Izdaja ili opet samo koristite suštinska pitanja u dnevno-političke svrhe?”, poručio je Konaković.

Lider Naroda i pravde je nešto ranije govorio o propalim pregovorima u Sarajevu, te kazao i ovo:

“Mene nije uvrijedilo niti mi smeta što Izetbegović govori neistine. Mi to vrlo lako raskrinkamo. Ono što mene suštinski kao čovjeka povrijedi, Izetbegović se predstavlja kao lider Bošnjaka u BiH, u ime moga naroda pregovara. Ode tamo i napravi neki dogovor, ne ispoštuje ga. Bilo mi je teško i mučno gledati kako zapravo izvor ovog problema, taj famozni mostarski sporazum koji su potpisali Izetbegović i Čović, ima formu, oblik, rokove. Bio sam prisutan kada Čović kaže Izetbegoviću nisi ispoštovao datu riječ, ne držiš se dogovora. Kao predstavnik Bošnjaka Izetbegović o nama zaista kreira lošu sliku. Taj dio mu ne opraštam.”

Kazao je da su u Neumu međunarodni predstavnici zamjerali Izetbegoviću što je na pregovore došao nespreman.

“Izetbegović je uzeo olovku i na jednom bijelom papiru počeo crtati neke krugove i zapravo govori o nekom opštinkom elektorskom modelu, na intevrenciju Denisa Zvizdića sreća nije predložio taj prijedlog. On je rekao imam prijedlog, a Zvizdić kaže pazi kad to predlažeš jer ako te stvari iscrtaš to su zaista obrisi i linije trećeg entiteta. Izetbegović je zbunjeno rekao uredu, vraćamo se na elektorski model. Ima i gorih stvari od ovih, ali ja to neću govoriti.”

(SB)

Članak indeksiran 22. 03. 2022 Zadnji put osvježen prije 4 mjeseca
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me