KONAKOVIĆEV FIJASKO NA STARTU: Osnivačkom skupu nove stranke "Narod i pravda" prisustvovalo tek dvadesetak simpatizera!

Izvor/medij: Slobodna Bosna
Ocjena: Manipulisanje činjenicama
Raskrinkano u: Koliko naroda su zapravo okupili Konaković i "Narod i pravda"?

U Sarajevu je večeras osnovana nova politička stranka pod nazivom "Narod i pravda", koju će predvoditi bivši premijer Sarajevskog kantona Elmedin Konaković.

Večeras je u prostorijama  Općine Stari Grad u Sarajevu, pred dvadesetak prisutnih istomišljenika i gostiju, osnovana nova politička stranka koju će predvoditi donedavni član SDA i aktuelni premijer Kantona Sarajevo, Elmedin Konaković.

 

"U svom nazivu nema ni stranka, ni front ni pokret... Ništa od onoga što asocira na postojeće politike i ima samo dvije riječi u imenu - Narod i pravda", rekao je Konaković dodavši da je na političkom skupu bio "propisan broj osnivača kako bi se upisali u sudski registar i sve prezentovali javnosti".

 

Prema saznanjima Slobodne Bosne, u osnivačkom odboru nove stranke, uz Elmedina Konakovića, nalazi se još nekolicina manje poznatih članova SDA iz Sarajeva, puput Kemala Ademovića, aktuelnog zastupnika SDA u Skupštini Kanatona Sarajevo, Mirze Selimbegovića, donedavnog vijećnika SDA, Ramiza Turulje, privatnog poduzetnika koji je neko vrijeme radio na  imanju Senada Šahinpašića Šaje u Goraždu, Nermina Muzura, nedavno imenovanog direktora Turističke zajednice Kantona Sarajevo, te 
Tarika Stambolića- pjevača i učesnika pjevačkih reality takmičenja.

 

Kako je skupu prisustvovalo iznenađujuće malo ljudi, Konaković je, da bi sakrio bruku, skupljao ljude po hodnicima općine Stari Grad i slao ih u salu koja je, uprkos svemu, ostala poluprazna.

 

(S.B.)

Članak indeksiran 23. 03. 2018 Zadnji put osvježen prije 3 godine
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me