Konakovićev fijasko na startu: Osnivačkom skupu nove stranke “Narod i pravda” prisustvovalo tek dvadesetak simpatizera

Izvor/medij: Bportal
Ocjena: Manipulisanje činjenicama
Raskrinkano u: Koliko naroda su zapravo okupili Konaković i "Narod i pravda"?

U Sarajevu je večeras osnovana nova politička stranka pod nazivom "Narod i pravda", koju će predvoditi bivši premijer Sarajevskog kantona Elmedin Konaković.

Večeras je u prostorijama Općine Stari Grad u Sarajevu, pred dvadesetak prisutnih istomišljenika i gostiju, osnovana nova politička stranka koju će predvoditi donedavni član SDA i aktuelni premijer Kantona Sarajevo, Elmedin Konaković.

"U svom nazivu nema ni stranka, ni front ni pokret... Ništa od onoga što asocira na postojeće politike i ima samo dvije riječi u imenu - Narod i pravda", rekao je Konaković dodavši da je na političkom skupu bio "propisan broj osnivača kako bi se upisali u sudski registar i sve prezentovali javnosti".

dino_k

Prema saznanjima Slobodne Bosne, u osnivačkom odboru nove stranke, uz Elmedina Konakovića, nalazi se još nekolicina manje poznatih članova SDA iz Sarajeva, puput Kemala Ademovića, aktuelnog zastupnika SDA u Skupštini Kanatona Sarajevo, Ramiza Turulje, privatnog poduzetnika koji je neko vrijeme radio na imanju Senada Šahinpašića Šaje u Goraždu, te Nermina Muzura, nedavno imenovanog direktora Turističke zajednice Kantona Sarajevo.

(Bportal.ba/Slobodna Bosna)

Članak indeksiran 23. 03. 2018 Zadnji put osvježen prije 3 godine
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me