Raskrinkavanje.ba

Artemisinin izvor zdravlja → Koren maslačka leči rak, maslačak lek za rak

13.02.2016
Tekst članka

​​​​​​​Maslačak nije teško pronaći na našim prostorima pa bi zato i vredelo znati njegova lekovita svojstva.Maslačak kao lek prvi put se spominje u zapisima arapskih lekara u desetom i jedanaestom veku. Ova biljka se danas u mnogim krajevima sveta upotrebljava za ishranu i lečenje. Cela biljka je jestiva (koren, stabljika, listovi i cvet), tako da ima puno narodnih recepata na čijem spisku se nalaze neki delovi maslačka.

Maslačak (Taraxacum) je rod biljaka iz porodice glavočika. Maslačak obuhvata višegodišnje zeljaste biljke sa žutim cvetnim glavicama složenim iza velikog broja cevastih i jezičastih cvetova.

Nekada se smatralo da je koren ove biljke vrlo dobar za slabe stomake. Ali se u toku naučnog ispitivanja,naročito u Engleskoj,pokazalo da on,osim toga što jača stomak,odlično deluje na jetru i na lučenje žuči,time što pomaže da se žučna bešika bolje steže i na taj način se isteruje veća količina žuči u crevo.
Pa i francuski lekar-naučnik Leklerk tvrdi da kod bolesnika koji imaju zapušene ili bolesne žucne kanale on pomaže prolaženju žuči kroz njih u crevo,a tako isto prolaženju peska i žuđnih kamičaka. Time on leči ujedno i oštećenu jetru. Sve to znači da on može otkloniti žučne napade i poboljšati celokupno stanje u jetri i žučnim putevima.
Osim toga,po novim naučnim istraživanjima,koren maslačka leci rak!!

Da,dobro ste pročitali. Naime,Marijan Jost,jedan od vodećih stručnjaka iz oblasti genetike i oplemenjivanja biljaka u regionu,tvrdi da postoje studije koje dokazuju da maslačak ubija maligne ćelije u ljudskom organizmu. On dodaje,da je od ranije poznato da tonik od maslačka povoljno deluje na jetru,ali da moze da izleči rak otkriveno je tek nedavno na Univerzitetu Vindzor u Kanadi. Dr Caroline Hamm sa pomenutog univerziteta ispitujući uzorke krvi pacijenata obolelih od leukemije,utvrdila je da ekstrakt korena maslačka uništava stanice leukemije,dok na normalne stanice nema taj pogubni učinak, Drugim rečima,ekstrakt korena maslačka delovao je pogubno samo na kancerogene stanice,dok za razliku danas prihvaćene metode hemoterapije ili zračenja ubijaju sve stanice. Čak su istraživači sa tog univerziteta podneli zahtev za kanadsku autorizaciju kako bi mogli nastaviti sa kliničkim ispitivanjima,no velika je verovatnoća da ce ovi pozitivni rezultati biti polako prekriveni zaboravom. Zašto? Prosto zato što se prirodni lekovi ne mogu patentirati,a farmaceutska industrija ukoliko ne pronadje načina da sintezira aktivnu supstancu maslacka u ovom poslu ne može ostvariti dobit. Dakle,ako nema patenta-nema velike zarade farmaceutske industrije,a ako nema zarade nema ni interesa. Moć farmaceutske industrije je ogromna. Na žalost,nameće nam se pitanje dali se prikriva lek protiv raka!

Srećom,ako se znanje prenese,maslačka će uvek biti,pa i ako zabrane njegovu prodaju moći ćemo ga sami brati po livadama (zlu ne trebalo).

Koren maslačka,osušen,istucan u prah i upotrebljavan pola kašikice u toku dana uz čašu vode otklanja sve ćelije karcinoma iz tela. Poznato je da sadrzaj gorkih koštica kajsije,breskve,šljive,višnje itd. u sebi sadrži vitamin B17,odnosno leatril uz pomoć koga se uspešno leči rak. U ponudi možete pronaći ekstrakt korena maslačka Koren maslačka ekstrakt

 

Članak indeksiran 09.05.2018. Zadnji put osvježen 09.05.2018.

Ocijenjeno u analizi