Korijen maslačka učinkovitiji od kemoterapije u borbi protiv raka?

Izvor/medij: Lekoviti portal
Ocjena: Manipulisanje činjenicama
Raskrinkano u: Istina o maslačku i raku: Obećavajuća istraživanja, ali ništa više od toga

Čaj od maslačka djeluje na rakom zahvaćene stanice tako da se one raspadaju u 48 sati, a za to vrijeme nijedna nova zdrava stanica u organizmu ne “obolijeva”

Ova nepravedno zapostavljena biljka, često smatrana korovom, ima mnogo ljekovitih svojstava, a potrebno ju je samo ubrati na čistim obroncima, daleko od prometnica i onečišćenja. Iako su naše bake radile sirupe od cvjetova maslačaka znajući da sadrži mnoge ljekovite supstancije, ono što sigurno nisu znale jest da korijen maslačka može pomoći oboljelima od raka. Znanstvenici su otkrili da korijen ove biljke djeluje “bolje” od kemoterapije jer ona “ubija” sve stanice, a korijen maslačka samo zahvaćene karcinomom.

Osim što ima diuretska svojstva, potiče izlučivanje žuči, čisti jetra, pomaže kod alergija i smanjuje kolesterol. Sadrži iznimno važne vitamine i minerale kao što su vitamin B6, tiamin, riboflavin, vitamin C, željezo, kalcij, kalij, folnu kiselinu i magnezij. Sadrži i do 535% potrebnog dnevnog unosa vitamina K i oko 110% preporučenog dnevnog unosa vitamina A. To su sve činjenice o ovoj biljci koje su poznate godinama. No, novija istraživanja bacila su potpuno novo svjetlo na maslačak.

Čudotvorni čaj od maslačka

Na sveučilištu Windsor u Kanadi provedeno je inicijalno istraživanje na Odsjeku za kemiju i biokemiju, a rezultati daju novu nadu oboljelima od raka. Otkriveno je da korijen maslačka učinkovito “ubija” stanice zahvaćene karcinomom bez ikakvih štetnih djelovanja na ostale stanice u organizmu, objavljeno je na portalu Natural News. Čaj maslačka djeluje na zahvaćene stanice na način da se one raspadaju unutar 48 sati, a za to vrijeme nijedna nova zdrava stanica u organizmu ne “obolijeva”, pokazalo je istraživanje. Zaključeno je da kontinuirani tretmani s korijenom maslačka mogu uništiti većinu rakom zahvaćenih stanica kod oboljelih, a zbog ovih neočekivanih rezultata tim istraživača dobio je dodatnu potporu da nastavi s istraživanjima ove čudotvorne biljke.

John di Carlo, 72-godišnjak je koji se osobno uvjerio u ljekovitost maslačka, prošao je intenzivne i “agresivne” tretmane kemoterapije u borbi za zdravlje, a na liječenju je bio pune tri godine prije nego su ga liječnici pustili kući da provede posljednje dane sa svojim najbližima. S obzirom na to da su liječnici imali sve manje alternativa u pronalasku funkcionalnog rješenja u borbi protiv njegove bolesti, predloženo mu je da pije čaj od korijena maslačka kao posljednju slamku spasa. Nakon samo četiri mjeseca, piše Natural News, ovaj čovjek doživio je remisiju bolesti (djelomično ili potpuno povlačenje bolesti).

Izvor: vecernji/naturalnews

Članak indeksiran 10. 05. 2022 Zadnji put osvježen prije 1 godina
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me