Raskrinkavanje.ba

N1 → Korona ponovo ruši rekord u Bosni i Hercegovini

17.09.2020
Tekst članka

Dnevni bilans novozaraženih korona virusom u Bosni i Hercegovini ponovo ruši rekorde. 394 osobe danas su pozitivne na prisustvo virusa, a u zvaničnu statistiku zavedeno 11 smrtnih slučajeva.

Žarište pandemije je u dva hercegovačka kantona gdje je evidentirano 128 novozaraženih. Visoka stopa smrtnosti i okrutnost pandemije najbolje oslikava prošlosedmični slučaj u Bugojnu gdje je među troje preminulih u porodici Duraković: otac i dvojica sinova.

Porodica Duraković sinoć je saopćila majci Emiri nakon izlaska iz bolnice vijest da je korona uzela živote i njenih sinova Adisa i Harisa. Znala je i prije nego što smo joj mi rekli, njeno srce je osjetilo, kaže za N1 njen treći sin Duraković Džemal.

"Tamam se spremao da joj kažem. Prije nego što ću ja nju upitati ona je mene pitala je li istina da i njih dvojica nisu izdržala. Rekoh majka od koga si saznala, kaže, meni je dragi Bog rekao, imala sam predosjećaj", priča Džemal Duraković.

Porodica je zahvalna medicinskom osoblju i ljekarima. Naručito za brigu koju su posvetili majci. Džemal ističe niko od nadležnih predstavnika lokalne vlasti nas nije kontaktirao, a napominje da je zbog obima posla u vrijeme dok je i on lično bio pacijent , brinuo sam o sebi.

Zbog naglog širenja pandemije korona virusa od povećanja broja zaraženih brinu i u Hercegovačko-neretvanskom kantonu koje je od danas bogatije za dva nova vozila za hitnu medicinsku pomoć, koje će služiti i za premještaj do novih izolatorija u Mostaru.

Više u prilogu Rasima Pavice.

Članak indeksiran 01.10.2020. Zadnji put osvježen 30.01.2024.

Ocijenjeno u analizi