Košarac: Opozicija pojačava pritisak svjesna da gubi izbore

Izvor/medij: RTRS
Ocjena: Pristrasno izvještavanje Spin
Raskrinkano u: RTRS o paravojnim formacijama: Knjiška definicija pristrasnog izvještavanja

Predsjedavajući Kluba poslanika SNSD-a u parlamentu BiH Staša Košarac rekao je da je pojačan pritisak federalnih i dijela medija u Republici Srpskoj na Srpsku i njene funkcionere nakon što su opozicioni lideri u Srpskoj i njihovi mentori dobili rezultate istraživanja javnog mnjenja, koje je sprovela jedna strana agencija, a koji pokazuju da će SNSD na oktobarskim izborima dobiti podršku više od 50 odsto građana.

"Kako drugačije objasniti jauk Zdravka Krsmanovića međunarodnoj zajednici da se pooštre sankcije predsjedniku /Srpske Miloradu/ Dodiku zbog zastoja koje prave drugi, ako ne njegovom spoznajom da Dodika mogu samo fizički ukloniti", istakao je Košarac.

On je u izjavi Srni naglasio da je i "jučerašnje plasiranje lažne informacije o formiranju nekakvih paravojnih struktura od predsjednika Republike Srpske samo jedna u nizu izrečenih i opasnih laži na račun Republike Srpske i njenih funkcionera u posljednje vrijeme".

"Kako je moguće da su predsjednik Dodik i Republika Srpska stalna meta pomenutih medija ako se zna da u FBiH i u zajedničkim institucijama BiH nema čak ni skupštinske većine, da ne postoji dogovor ni po jednom važnom pitanju i da je na sceni paraliza institucija, i što je još gore, da se odnosi Hrvata i Bošnjaka danas mogu porediti samo sa njihovim odnosom iz vremena rata kada su bili na suprotnim stranama", rekao je Košarac.

On je upitao kako je onda moguće da se Republika Srpska plasira kao loša vijest kada su u Srpskoj na vrijeme usvojeni svi najvažniji dokumenti, kada je Srpska ispunila sve što je EU tražila da se ispuni na evropskom putu i kada je ispunila sve uslove iz arnažmana sa MMF?

"Sve to može se objasniti rezultatima istraživanja javnog mnjenja o predstojećim oktobarskim izborima, a koji su poražavajući za opoziciju u Republici Srpskoj i njihove mentore", zaključio je Košarac.

Izvor: Srna

Članak indeksiran 14. 01. 2018 Zadnji put osvježen prije 4 godine
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me