Krajem '80-tih, Liserl, kćerka čuvenog genija,poklonila je 1.400 pisama koje je Ajnštajn napisao Hebrejskom univerzitetu, uz nalog da se sadržaj ne objavljuje do nekog određenog vremena.

Izvor/medij: Facebook profili i stranice
Ocjena: Prenošenje lažnih vijesti
Raskrinkano u: Izmišljeno Einsteinovo pismo kćerki Lieserl

-

Ovo je jedno od njih, pismo Lizerli Ajnštajn.

"Kada sam predložio teoriju relativnosti, malo ko me je razumio ,a ono što ću sad otkriti da prenesem čovječanstvu sukobiće se sa nerazumevanjem.

Molim vas sačuvajte pisma koliko god je potrebno, godinama, decenijama, dok društvo ne bude dovoljno napredno da prihvati ono što ću objasniti ispod.

Postoji izuzetno moćna sila za koju, do sada, nauka nije našla formalno objašnjenje. Postoji sila koja uključuje i upravlja svim drugima i stoji odmah iza svakog fenomena koji djeluje u univerzumu, a koji još uvijek nismo identifikovali.

Ova univerzalna sila je LJUBAV.

Ljubav je Svjetlost koja obasjava i one koji je daju i one koji je primaju.

Ljubav je gravitacija, jer čini da se neki ljudi osjećaju privlačnije drugima.

Ljubav je snaga, jer umnožava ono najbolje što imamo i dozvoljava da se čovječanstvo ne ugasi u sljepilu svoje sebičnosti.

Ljubav se pojavi i otkriva sebe. Za Ljubav živimo i umiremo.

Bog je Ljubav i Ljubav je Bog

Ova sila sve objašnjava i daje smisao životu .Ovu silu smo predugo ignorisali,možda zato što se plašimo ljubavi jer je to jedina sila u univerzumu sa kojom čovjek nije naučio da upravlja po svojoj volji.

Kada su naučnici tražili ujedinjenu teoriju univerzuma, zaboravili su najmoćniju silu.

Da bi pružio vidljivost ljubavi, napravio sam jednostavnu zamjenu u mojoj poznatoj teoriji. Ako umjesto E=mc2,prihvatimo da se ljekovita energija svijeta može dobiti kroz ljubav umnoženu brzinom svjetlosti na kvadrat, zaključujemo da je ljubav najmoćnija sila koja postoji, jer nema granica.

Poslije neuspjeha čovječanstva da koristi i kontroliše ostale sile univerzuma koje su se okrenule protiv nas, hitno je potrebno da se hranimo drugačijom vrstom energije.

Ako želimo da naša vrsta opstane, ako želimo da pronađemo smisao života, ako želimo da spasimo svijet I svako svjesno biće koje ga nastanjuje, ljubav je jedini odgovor.

Možda još nismo spremni da napravimo ljubavnu bombu, uređaj dovoljno moćan da u potpunosti uništi mržnju,sebičnost i pohlepu koja pustoši planetom.

Međutim svaki pojedinac nosi u sebi mali ali moćan generator ljubavi čija energija čeka da bude oslobođena.

Kada naučimo da dajemo i primamo ovu univerzalnu energiju, draga Lizerl,bićemo potvrđeni da ljubav pobjeđuje sve, ona je u stanju da prevaziđe sve i svašta, jer ljubav je suština života.

Duboko žalim što nisam uspio da iskažem ono što je u mom srcu, što je tiho kucalo za tebe cijeli život. Možda je kasno da se izvinjavam, ali vrijeme je relativno, moram da ti kažem da te volim i zbog tebe sam stigao do krajnjeg odgovora ".

Tvoj otac Albert Ajnštajn

"

Članak indeksiran 14. 12. 2022 Zadnji put osvježen prije 5 mjeseci
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me