KRENULI NA SRBIJU! 3 svestske sile imaju jedan zajednički cilj, UDRUŽUJU SE SNAGE – Nastat će HAOS!

Izvor/medij: Izvorno
Ocjena: Klikbejt Lažna vijest
Raskrinkano u: Biznis model portala Izvorno: Izmišljanje senzacionalističkih naslova

-

Opšte poznato je da su u Afganistanu na vlast došli talibani, koji su napokon dočekali da se maknu američke vojne trupe, a samo par dana ranije iz zemlje je zbog toga pobjegao aktuelni predsjednik Ashraf Ghani.

Kako mediji navode Ghani je sobom ponio 160 miliona dolara, pa tako da za njega nema sikiracije, a najgore je ljudima koji su ostali, pogotovo ženama koje će najviše ispaštaati. Žene u Afganistanu trenutno nemaju nikakvih prava, a mnoge su izgubile poslove na kojima su do sada radile.

Nakon što su talibani preuzeli vlast veliki broj muškaraca je taj dan pokušalo da pobjegne iz zemlje, pa su se čak kačili i na vojne američke avione, a nažalost mnogi su tom prilikom izgubili živote. Svijet ih je osudio da su velike kukavice jer su iza sebe ostavljali djecu i žene. Mi danas baš zbog toga pišemo o Srbiji, pred kojom je očito jako težak period.

Prije par dana je bivši visoki predstavnik u BiH Miroslav Lajčak objavio novu mapu Evrope, a na njoj u sastavu Srbije nama Kosova, nego su oni predstavljeni kao država za sebe. Kakvu to poruku Evropa šalje Srbiji? Po ovome nimalo prijateljski korektnu složit ćete se. Da li će Srbija imati odgovor na ovo vidjet ćemo u narednim danima!

Članak indeksiran 26. 11. 2021 Zadnji put osvježen prije 1 godina
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me