Raskrinkavanje.ba

Srpska 24 → Лара Логан о сукобу Русије и Украјине: Никад већа пропаганда у медијима, лажу нас у епским размјерама!

19.03.2022
Tekst članka

Америчка новинарка, Лара Логан у интервјуу за Реал Америца Воице коментарисала је ситуацију у Украјини, рекавши да медији никад више нису ширили пропаганду када је у питању сукоб Русије и Украјине. Логанова која ратна дешавања прати већ 35 година каже никад није било толико дезинформација у медијима, те да се тако нешто никад није видјело.

Новинарка је говорила о предједнику Русије Владимиру Путину, предсједнику Украјине Володимиру Зеленском, биолабораторијима, дубокој држави, нацистима у Украјини.

– Пратим ратна дешавања већ 35 година и никада до сада нисам видјела да људи чак украшавају и нокте у бојама украјинске заставе. Мислим да смо увучени у ову кутију у којој или морамо да мрзимо Владимира Путина и вјерујемо у зло које је о њему речено или да волимо Украјину. Између нема. То ме подсјећа на оно или сте за бијелачку супериорност или за демократски наратив за све под овим сунцем – наводи Логанова.

Логанова каже да је Владимир Путин знао тачно шта ради када је отишао у Украјину.

– Руска војска није савршена. Они, на примјер, а разговарала сам више стручњака за одбрану, као и обавјештајних стручњака из Одбрамбене обавјештајне агенције који су проучавали руску војску годинама. Имају потешкоћа са извођењем сложених ваздушних операција, јер имају мало сати тренинга, у поређењу, на примјер, са САД. Имају средства и пилоте млазњака. Али Русија се не бори. Оно што је Русија урадила од самог почетка било је веома стратешки. Нису ишли равно у Кијев. Ишли су по биолошко оружје и лабораторије, које је расуто по цијелој земљи. Неке од њих су и изградили тако да знају гдје су. Знају још од Совјетског Савеза, јер смо у оквиру програма смањења пријетњи у области одбране ишли у њихов обилазак послије пада Совјетског Савеза и наводно су се ти објекти од биолошких лабораторија претворили у јавне, задравствене лабораторије, иако је ових дана тешко повјеровати у било шта – истакла је Логанова.

Видјело се каже, много у прошлости како се радило.

– Много тога се догађа у Украјини о чему нико не говори. Видите такво непоштење које долази из историје Украјине. Видите непоштење када је ријеч о Азов батаљону, који финансирају САД и НАТО. Мислим, можете да пронађете њихове слике на интернету како држе НАТО заставу и свастику истовремено. Њихов властити амблем садржи култ црног сунца, који је био нацистички есесовски амблем – прича Логанова.

Каже да и Бијела кућа жели да вјерујемо, да ово није важно, да је то само мали број војника.

– То није истина. Азов батаљон је убиствима стварао свој пут у источној Украјини. Не желимо то да признамо. Због тога је Крим гласао за независност. Због тога је Крим хтио бити уз Русију. Јер ми, у медијима, западним медијима и на западу, нећемо да признамо стварност оног што се догађа. Западна Украјина је подржавала нацисте – каже у свом интервјуу Логанова.

Логанову како каже, мучи и то што када се ушло у цијели овај сукоб у Украјини, мало зна о историји.

– Предсједник Зеленски је можда Јевреј, али није један од оних који је страдао у Другом свјетском рату. Његови преци су патили, зар не?! Мислим, погледајте Путина. Колико је родбине изгубио у опсади Санк Петербурга?! Људи не познају историју. Не знају шта је натјерало Владимира Путина на ово. И нисам одбрана, не браним га. Не требам бранити Владимира Путина. Мој посао као новинара је да покушам да схватим шта је овдје истина. Не волим да ме лажу, а лажу нас у епским размјерама. Када нам кажу да имамо један избор, морамо бити 100 одсто уз Зеленског, који је марионета – оцијенила је Логанова.

Логанова такође каже да је Зеленски изабран попут многих вођа.

 Искрено, уз технологију и с изборним преварама данас, не знамо колико је лидера изабрано широм свијета, а да заправо нису били изгласани. Али оно што знамо, јеста да постоји све већи проблем с технологијом и дигитализацијом нашег свијета, па погледајте шта се догађа са ковидом. Погледајте шта се догодило на глобалном нивоу – наводи Логанова.

Članak indeksiran 15.04.2022. Zadnji put osvježen 15.04.2022.

Ocijenjeno u analizi