Lečić me je silovao u kolima! Govorila sam ne sve dok sam mogla! Branislav se odmah oglasio!

Izvor/medij: Alo
Ocjena: Prenošenje lažnih vijesti
Raskrinkano u: Kompleksna mreža medijskih manipulacija o slučaju “Štajnfeld-Lečić”

Glumica (37) na saslušanju u policiji izjavila da ju je na početku karijere seksualno zlostavljao stariji kolega, dok je on juče saopštio da je spreman da odgovara u tužilaštvu

Kako je za Kurir potvrdila Ivana Rakočević, portparol Višeg tužilaštva, Danijela je dala iskaz u prisustvu zamenika tužioca.

- U svojoj izjavi navela je identitet eventualnog izvršioca krivičnog dela. Dalje provere su u toku, radi se na prikupljanju dokaza - rekla je Rakočevićeva i potvrdila da su inicijali osobe koju je Danijela navela B. L.

Bio je čovek kome sam verovala

Glumica je dopunila iskaz koji je ranije dala nadležnima, i na saslušanju u petak iznela više detalja o tome šta se dogodilo, ali i u kakvim je odnosima tada bila s Lečićem.

- Povezao me je kolima i silovao me je u autu. Nisam mislila da ikad to može da se desi meni, posebno ne od strane čoveka kojem sam verovala. On je za mene bio autoritet u poslu. Zato što je stariji od mene i na višoj poziciji, ponašao se kao da ima pravo nad mojim telom - ispričala je ranije glumica.

Danijela je juče za Insajder otkrila da se navodno silovanje dogodilo u maju 2012. godine, kao i da se plašila da Lečića prijavi policiji.

Branislav Lečić

Alo!/ Rajko Ristić

POGLEDAJ GALERIJU

- Mene je silovao moj kolega i dragi prijatelj Branislav Lečić u maju 2012. godine. Ja sam govorila „ne“ neprestano, dok god sam mogla. Posle četiri dana igrali smo predstavu. Bila sam u šoku. Htela sam odmah da zovem policiju, ali sam razmišljala šta će se desiti - ispričala je Danijela za Insajder i dodala da je tada bila uverena da joj javnost neće verovati u situaciji kada postoji samo njena reč na njegovu.

Ona je 40 dana kasnije, rekla je za Insajder, otišla u SAD jer je htela sve da zaboravi. Međutim, onda su počeli psihički problemi, dijagnostikovan joj je posttraumatski sindrom, prestala je da spava i da jede, a u jednom trenutku je pomišljala i na samoubistvo.

- Lečila sam se od posttraumatskog stresnog poremećaja neke dve godine. U to vreme nisam mogla da funkcionišem normalno kao osoba, da se osećam sigurno. Bila sam uglavnom zatvorena. Ako bi bio neko ko bi me podsetio na njega u bilo kom smislu, meni bi počela teškoća sa disanjem i mogla sam da dobijem panične napade - priča Danijela u intervjuu za Insajder.

Kap koja je prelila čašu

Glumica je odlučila da otkrije Lečićev identitet kada je obelodanjen slučaj Miroslava Mike Aleksića.

- Kada se pojavio slučaj žrtava Mike Aleksića u javnosti, Branislav Lečić je smislio da bude veliki aktivista protiv seksualnih zločina. U momentu kada je on pozvao bivše učenike škole Mike Aleksića da uđu u njegovu glumačku školu, to je prelilo kap. Ja sam razumela da to sada više nije pitanje šta će se sa mnom desiti u momentu kada progovorim, ovo je pitanje moje društvene odgovornosti - kaže Danijela.

Kako Kurir saznaje od izvora upućenih u istragu, i Branislav Lečić će biti pozvan na saslušanje.

Članak indeksiran 29. 06. 2021 Zadnji put osvježen prije 1 godina
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me