Lečiću se ipak sprema optužnica

Izvor/medij: Pogled
Ocjena: Dezinformacija
Raskrinkano u: Seksualno nasilje kao povod za klikbejt naslove

-

Krivična prijava protiv glumca Branislava Lečića, povodom optužbi da je silovao glumicu Danijelu Štajnfeld biti će podnijeta Višem javnom tužiteljstvu u Beogradu, pišu beogradski mediji.

Srpska glumica Danijela Štajnfeld ranije je u svom dokumentarnom filmu otkrila kako je bila žrtva silovanja, ali je ime seksualnog napasnika koga optužuje Višem javnom tužiteljstvu u Beogradu otkrila krajem ožujka ove godine, nakon čega se vratila u Ameriku gde inače živi, prenosi Blic.

Ona je tada optužila za silovanje bivšeg ministra i člana Demokratske stranke Branislava Lečića i iznijela kako je on moćnik iz filmske industrije koji ju je silovao. Sve se, prema njenom svjedočenju, dogodilo 2012. godine u glumčevoj vikendici u Ritopeku.

Štajnfeld je ranije izjavila kako ju je silovala osoba iz njene branše, koja je veoma uticajna u svijetu filma i koja se također bavi produkcijom, ali ime nije željela otkriti. Međutim, to je učinila prije izvjesnog vremena, kada je i objavila kako se radi upravo o Lečiću.

Branislava Lečića je, poslije Danijele Štajnfeld, za seksualno napastvovanje optužila i glumica Merima Isaković. Ona je rekla i da je spremna svjedočiti protiv Lečića, za koga u intervjuu “Nedeljniku” tvrdi kako je seksualno napastvovao 1978. godine.

Lečić optužnica

Članak indeksiran 13. 05. 2021 Zadnji put osvježen prije 1 godina
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me