Raskrinkavanje.ba

Net hr → Legaliziraju kokain kako bi se spasili od potopa?!

24.03.2011
Tekst članka

Novoizabrani predsjednik Maršalovih Otoka Jurelang Zedkaia objavio je kako će ta malena pacifička država legalizirati konzumaciju kokaina. Ovaj konzervativni političar također je najavio ukidanje viza za sve strane državljane, a sve s ciljem rasta prihoda od turizma u toj državi.

Maršalovi Otoci samo su jedna u nizu država kojima zbog globalnog zagrijavanja i podizanja razine mora prijeti potapanje i nestanak. Neki otoci koji su se našli u sličnim problemima rješenje vide u trajnoj evakuaciji stanovništva, no predsjednik Maršalovih Otoka ima nešto drugačiju zamisao. Svrha ovih radikalnih mjera na koje se odlučio jest što brže prikupljanje novčanih sredstava za izgradnju zaštitnih brana protiv mora. Stručnjaci su se složili kako bi Maršalovi Otoci mogli u potpunosti nestati s lica Zemlje do 2040. godine.

“Nećemo biti kao neki i napustiti svoje domove i negdje daleko od kuće raditi za one koji su ovo i uzrokovali. Sve je stiglo sa zapadnjacima. Prvo atomska bomba, pa razni eksperimenti i plinske emisije. Sve je to pripomoglo ovoj katastrofi koja nas sada čeka. Dosta nam je da nas žrtvuju i siluju za svoje interese. Kao predsjednik suverene nacije imam pravo na legalizaciju bilo koje supstance koje želim i to ću i učiniti”, rekao je predsjednik Zedkaia objašnjavajući razloge legalizacije konzumacije kokaina.

 

 

Sav prihod od kokaina iskoristit će za izgradnju zaštitnih brana, objasnio je Zedkaia te je još jednom podsjetio na brojne američke atomske pokuse u blizini njihovog otočja.

Na upit odakle će stizati kokain, odbio je odgovoriti, ali je napomenuo kako ne moraju brinuti jer će se uvoziti “samo najčišći kokain, prava stvar, ono najbolje što se na tržištu može naći”, javlja CBS.

Članak indeksiran 15.10.2019. Zadnji put osvježen 15.10.2019.

Ocijenjeno u analizi