Raskrinkavanje.ba

Magazininfo → LEGENDA SE PROBUDILA! Šumaher se probudio iz kome, pobijedio je bolest, hvala Bože!

14.02.2018
Tekst članka

LEGENDA FORMULE 1, LEGENDARNI MIHAEL ŠUMAHER SE KONAČNO PROBUDIO IZ KOME NAKON ŠTO JE IMAO SKIJAŠKU NESREĆU, ON JE OD TADA PRIKOVAN U KREVETU. 29.DECEMBRA 2016.SE DOGODILA NESREĆA.

Inače, oni žive u mjestu Gland, koje se nalazi negdje između Lozane i Ženeve. Svi su bili uz njih, pružali su im podršku, a porodica se odmah zahvalila svima koji su im slali poruke podrške.

SVIMA ZAHVALJUJE PORODICA, TERAPEUTI, MEDICINSKE SESTRE I DOKTORI U FRANCUSKOM GRENOBLU SU ZA NEKOLIKO MJESECI POSLA NAPRAVILI ZAISTA SJAJAN POSAO, TO JE I SAMA GLASNOGOVORNICA IZJAVILA.

Inače, najuspješniji vozač formule 1 je svakako Mihael Šumaher, sedam naslova ima svjetskog prvaka, a rekorder je i po broju pobjeda na Grand Prixu i iznosi 91.

On je postao i član lokalnog tima kada je ima četiri godine, tako je postao i najmlađi kartingaš na svijetu ikada. Svoja dva naslova svjetskog prvaka je osvojio za momčad Beneton, potom je prešao u Ferrari, ugovor na dvije godine je vrijedan bio čak 60 miliona.

Inače, ova italijanska ekipa nikada nije imala pobjednika od 1979.godine, a upravu su mislili kako će Mihael da to učini, što je i bilo, obzirom da je 2000.godine upravo on i donio tu titulu.

Svoj posljednji nastup Mihael je imao 25.novembra kada je nastupio u brazilskom Sao Paulu, za veliku nagradu Brazila. Ukupno je odvezao 307 trka u svojoj karijeri na Grand Prixu Formule 1.

Legenda se oporavlja polako, ide sporije, ali napreduje se obzirom u kakvom je stanju bio. Na kraju, izvukao se iz mrtve situacije.

 

nostalgicno.info

Članak indeksiran 15.02.2018. Zadnji put osvježen 15.02.2018.

Ocijenjeno u analizi