Lekari otkrili NOVE SIMPTOME KORONAVIRUSA: Pacijenti se žalili na groznicu i osip!

Izvor/medij: Objektiv.rs
Ocjena: Klikbejt Prenošenje lažnih vijesti
Raskrinkano u: Laž o novim simptomima koronavirusa: Izmislio “Sputnik”, razradila “Slobodna Bosna”

Najteža situacija među evropskim zemljama je u Italiji

Grupa lekara iz Singapura otkrila je nove simptome novog koronavirusa, a rezultati istraživanja objavljeni su u časopisu Lanset.

Prema njihovim podacima, nekim pacijentima u početku je dijagnostikovana groznica denga. Pacijenti su se žalili na groznicu i osip. Oni pri tome nisu imali simptome tipične za koronavirus.

Lečenje groznice denga nije pomoglo i pacijenti su počeli da se žale na teško disanje, a dodatno su testirani i na koronavirus. Analize su pokazale pozitivne rezultate.

Lekari su apelovali na kolege da ozbiljno pristupe dijagnozi, podsetivši da nepravilno lečenje predstavlja pretnju za javno zdravlje.

Denga groznica je infekcija koju izaziva denga virus. Komarac prenosi (ili širi) virus denge. Denga groznica je takođe poznata pod nazivom „groznica koja lomi kosti“, jer izaziva veoma snažne bolove u kostima.

 

Kineske vlasti su 31. decembra 2019. obavestile Svetsku zdravstvenu organizaciju o epidemiji nepoznate upale pluća u gradu Vuhan u centralnom delu zemlje. Kineski stručnjaci utvrdili su 7. januara uzročnika bolesti — to je koronavirus 2019-nCoV (2019-nCoV), koji je kasnije zvanično nazvan KOVID-19.

Ukupan broj zaraženih dostigao je 114.000 u 104 zemlje, od čega je 81.000 u kontinentalnoj Kini. Od novog koronavirusa umrlo je 3.136 ljudi u Kini, a skoro 60.000 je ozdravilo.

Najteža situacija među evropskim zemljama je u Italiji: broj zaraženih premašio je 9.100 ljudi, od kojih je 463 umrlo.

Pratite nas i putem iOS i  android aplikacije – Objektiv.rs

Izvor: Sputnjik

Članak indeksiran 19. 03. 2020 Zadnji put osvježen prije 2 mjeseca
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me