Lepa Brena planira graditi skijalište i hotel na Trebeviću

Izvor/medij: Dnevnik.ba
Ocjena: Prenošenje lažnih vijesti Ispravljeno
Raskrinkano u: Lepa Brena opovrgla medijske navode o planovima za skijalište i hotel na Trebeviću

Jedna od najpopularnijih pjevačica s prostora bivše države, Fahreta Živojinović, puno poznatija kao Lepa Brena, kako piše Klix.ba, planira graditi skijalište i hotel na Trebeviću iznad Sarajeva.

Lepa Brena bi sa suprugom Slobodanom Bobom Živojinovićem do kraja siječnja trebala doći na dogovor s nadležnima u Općini Istočni Stari Grad s obzirom na to da je ovaj infrastrukturni projekt planiran na širem području Brusa.

Načelnik Istočnog Starog Grada Bojo Gašanović je za Klix.ba potvrdio da je usvojen Regulacijski plan koji predviđa izgradnju dvije skijaške staze s tri zone. O investitoru, za sada, nije želio govoriti.

Skijaška staza bi trebala ići od repetitora do Brusa, a pored nje će biti izgrađeni hotel, ugostiteljski objekti i wellness centar.

Skijalište bi trebalo imati dvije staze dužine od 700 metara s jednim ski-liftom, a infrastrukturni projekt je planiran u sklopu Parka prirode Trebević.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić rekao je za Klix.ba da će podržati takav projekt ako dođe do realizacije te da bi to bilo vrlo značajno za razvoj turizma na ovom području.

Dnevnik.ba

Članak indeksiran 25. 01. 2022 Zadnji put osvježen prije 6 mjeseci
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me