LEZBIJKA MAŠA GESEN: NAŠ KRAJNJI CILJ JE RAZARANJE I UNIŠTENJE PORODICE

Izvor/medij: BH Vijesti
Ocjena: Teorija zavjere Manipulisanje činjenicama Prenošenje lažnih vijesti Dezinformacija
Raskrinkano u: Ne postoji “plan za demontiranje porodice"

„Ovdje se ne radi o pravima homoseksualaca na brak, već o tome, da instituciju i brak, kao takav, odnosno porodicu, treba – demontirati! Porodica ne treba dalje postojati u klasičnom obliku.”

Homoseksualni aktivista Maša Gesen, koja je uz to i novinar, ruski pisac i bivši direktor ruskog izdanja „Radio Sloboda“, koja, kako sama tvrdi, ima i američko državljanstvo, predstavila je javnosti planove, realne borbe za uvođenje istospolnih „brakova“.

Tokom diskusije u Sidneju, u kojoj je i ona učestvovala i tom prilikom, u jednom momentu, ona otvoreno priznaje, da je svrha ovog „rata“, ne borba za dobijanje jednakosti u društvu, lezbo i gej populacije, već je pozadina svega, cilj, koji traži: punu demontažu porodice!

„Ovde se ne radi o pravima homoseksualaca na brak, već o tome, da instituciju i brak, kao takav, odnosno porodicu, treba – demontirati! Porodica ne treba dalje postojati u klasičnom obliku. Borba homoseksualaca „za brak“ obično krije ono, šta planiramo da uradimo supružanskom paru, kada postignemo cilj. Priče o tome, da institucija porodice pri tome, neće pretrpjeti nikakvih izmjena i promjena, nisu istinite“.

Gesenova vjeruje, da se ova institucija mora promjeniti. „Po mom mišljenju, porodica dalje, uopće ne bi trebala da postoji,“ – direktno i bez okolišenja je izjavila i dodala, da joj se veoma dopada uzimati učešća u stvaranju mitova, čiji je cilj, drugačiji od uobičajenog.

Da bi ilustrovala potrebu eliminisanja porodice, ona je kao primjer navela svoju „porodicu“, gdje troje djece, imaju petoro odraslih roditelja, koji ih gaje i podižu.  Prema njenim proračunima, „petoro roditelja su podijeljeni u dvije grupe od po tri“. Maša Gesen dalje kaže da: „želi da živi u takvom pravnom sistemu koji će imati sposobnost da legalizuje tu realnost, tako da se ne slaže sa institucijom braka i porodice“!

 

 

(VestiNet)

Članak indeksiran 04. 09. 2019 Zadnji put osvježen prije 1 nedjelja
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me