Ljudi ga najviše koriste u kuhinji zbog jedinstvenog okusa, ali se stoljećima koristi iu alternativnoj medicini. Njegova boja je jedinstvena.
Ljudi ga najviše koriste za probavne smetnje, rane, želučane probleme, manje posjekotine i poremećaje mišića.
Brojna znanstvena istraživanja potvrdila su dobrobiti kurkume na naše zdravlje. Začin sadrži aktivni spoj zvan kurkumin, koji može smanjiti upalu, ali i liječiti mnoge probavne probleme.
Prema nekim stručnjacima, kurkumin može pomoći ljudima u prevenciji raka. Pun je antifungalnih i antibakterijskih svojstava koja nam mogu pomoći u borbi protiv mnogih različitih bakterija.
Studije pokazuju da kurkumin može pomoći stanicama da prežive teške upale.
Kurkumin ima još jače djelovanje u kombinaciji s medom.
Ova kombinacija vam može pomoći u borbi protiv brojnih bakterija u vašim crijevima.
Evo kako ga pripremiti:
Sastojci:
1 žlica kurkume u prahu
100 g meda
Primanje:
Pomiješajte ove sastojke u staklenoj posudi. Uzmite 1 žličicu ovog lijeka svakih sat vremena ako imate prehladu ili gripu. Drugi dan uzimati svaka 2 sata po 1 žličicu ovog lijeka. Uzmite istu dozu 3 puta sljedeći dan. Pazite da smjesu ne progutate odmah! Trebalo bi se polako topiti u ustima. Kombinirajte ga sa šalicom čaja za postizanje optimalnih rezultata./ Zdrave.to