Linta osudio Suljagićevu izjavu da je "Jasenovac četnička izmišljotina": Ratnohuškačka retorika ne doprinosi pomirenju

Izvor/medij: Republika.rs
Ocjena: Pristrasno izvještavanje Prenošenje lažnih vijesti
Raskrinkano u: Put lažnog tweeta o Jasenovcu: Od anonimnog komentara do ministarstva odbrane

Predsednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Skupštine Srbije Miodrag Linta ocenio je danas kao fašističku izjavu novog direktora Memorijalnog centra Potočari Emira Suljagića da je Jasenovac četnička izmišljotina, navodeći da sa takvim izjavama nije moguće pomirenje između srpskog i bošnjačkog naroda.

 Jasno je da niko od bošnjačkih političara nije javno osudio tu fašističku izjavu Suljagića čiji je cilj raspirivanje besne mržnje prema srpskom narodu - rekao je Linta, navodi se u saopštenju.

Jasno je, kaže, i da nadležne institucije u BiH neće ništa preduzeti da sankcionišu Suljagićevo vređanje oko 700.000 srpskih i drugih žrtava genocida koje su stradale u najvećoj fabrici smrti na Balkanu, Jasenovcu, kao i duboko vređanje njihovih potomaka.

- Žestoki srbomrzac Suljagić je pre nekoliko godina, kao lider probošnjačke koalicije "Prvi mart", Republiku Srpsku uporedio sa nacističkim Vermahrtom i zapretio da će osloboditi okupirani dio teritorije, kako je nazvao Republiku Srpsku - naveo je Linta.

Linta ističe da Suljagić i drugi bošnjački političari zastupaju lažnu i besmislenu tezu da postoji jedna istina o ratu u BiH i o Srebrenici - da su Srbija i srpski narod izvršili agresiju na BiH i da se u Srebrenici desio genocid.

 

www.profimedia.rs

Pročitajte još:

 

- Sa takvim ratnohuškačkim rečnikom Suljagića i drugih bošnjačkih političara nije moguće pomirenje između srpskog i bošnjačkog naroda niti uspostava iskrenih dobrokomšijskih odnosa - ocenio je Linta.

Nesporno je, kaže, da je krajnji cilj bošnjačkih političara ukidanje Republike Srpske i stvaranje unitarne i islamizovane BiH u kojoj bi Bošnjaci imali punu dominaciju.

Zbog toga je, ukazao je, od ključnog značaja za mir i stabilnost u regionu da Međunarodna komisija za Srebrenicu, koja je osnovana početkom ove godine od strane Vlade Republike Srpske, utvrdi stvarnu istinu o stradanju Srba i Bošnjaka u Srebrenici i širem području.

- Na taj način bi se još jednom pokazalo da su presude Međunarodnog suda pravde i Haškog tribunala da se u Srebrenici tobože desio genocid političke jer su zasnovane na lažnim dokazima - dodao je Linta.

Članak indeksiran 27. 11. 2019 Zadnji put osvježen prije 5 mjeseci
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me