Raskrinkavanje.ba

Avaz → Liverpul prijavio Salaha policiji: Slavni Egipćanin bi mogao dobiti doživotnu kaznu

14.08.2018
Tekst članka

Liverpul je prijavio svoju prvu zvijezdu Mohameda Salaha policiji zbog saobraćajnog prekršaja koji je napravio, a prema rigoroznom zakonu Ujedinjenog Kraljevstva, za taj prijestup bi mogao dobiti i doživotnu zabranu upravljanja vozilom. Sve ovo izazvalo je pravu dramu u Velikoj Britaniji.

 

"Redsi" se nisu mnogo dvoumili poslije snimka koji je završio na društvenim mrežama, a na kome se vidi kako Egipćanin koristi mobilni telefon tokom vožnje, prenosi "Kurir.rs".

U Engleskoj je korištenje telefona tokom vožnje zabranjeno, a svakoga ko napravi ovaj prekršaj čeka žestoka kazna. Englezi su po pitanju sigurnosti u saobraćaju veoma rigorozni i ništa ne praštaju!

Navijači su zvijezdu Liverpula prepoznali na cesti, a kako su vidjeli da koristi telefon za volanom, odmah su zabilježili taj trenutak.

A onda je reagirao i Liverpul, koji je poslije pregledavanja snimka obavijestio lokalnu policiju o postojanju tog videozapisa, a potom se oglasio i kratkim saopćenjem za javnost:

- Naš klub je, poslije razgovora sa samim igračem, obavijestio policiju o snimku i okolnostima u kojima je on nastao. S našim fudbalerom smo, također, popričali i ovu stvar ćemo riješiti interno. Ni mi kao klub, ni naš igrač - neće se više oglašavati ovim povodom - ističu iz Liverpula.

Članak indeksiran 17.08.2018. Zadnji put osvježen 18.08.2018.

Ocijenjeno u analizi