Raskrinkavanje.ba

IS Radio → Lučić: Kontinuirano ulaganje u zaštitu od požara

03.11.2020
Tekst članka

Kandidat za gradonačelnika Istočnog Sarajeva Miroslav Lučić rekao je da Grad Istočno Sarajevo kontinuirano ulaže u sustav zaštite od požara i funkcioniranje Teritorijalne vatrogasne jedinice Istočno Sarajevo.

- U posljednjih nekoliko godina osigurali smo moderna vozila za gašenje svih vrsta požara i najkvalitetniju opremu. S ponosom mogu reći da je Teritorijalna vatrogasna jedinica Istočno Sarajevo najbolje i najbolje opremljena u Republici Srpskoj, a vjerovatno i u okolini - istakao je Lučić.

Lučić je podsjetio da je Grad Istočno Sarajevo osigurao sredstva za izgradnju vatrogasnih domova na Istočnoj Ilidži i Istočnom Starom gradu, te najavio kupovinu novog vozila koje će se koristiti za dezinfekciju i čišćenje ulica i javnih prostora u gradu.

Kandidat za gradonačelnika Istočne Ilidže Marinko Božović rekao je da je ta općina zahvaljujući suradnji s Gradskom upravom dobila moderan vatrogasni dom u Krteljima.

- Općina Istočna Ilidža osigurala je besplatno zemljište za izgradnju ovog objekta i osigurala potrebnu infrastrukturu - rekao je Božović.

IZVOR JE RADIO

Članak indeksiran 17.11.2020. Zadnji put osvježen 17.11.2020.

Ocijenjeno u analizi