LUKAČ: ISTINA JE ONO ŠTO PIŠE U STANIVUKOVIĆEVOJ MEDICINSKOJ DOKUMENTACIJI

Izvor/medij: Srna
Ocjena: Pristrasno izvještavanje
Raskrinkano u: Kako je RTRS-u “promakla” vijest o podizanju optužnice protiv Dragana Lukača

BANjALUKA, 27. MAJA /SRNA/ - Ministar unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske Dragan Lukač izjavio je da nije kriv, ni odgovoran za ono što mu se stavlja na teret da je nanio povrede /funkcioneru PDP-a/ Drašku Stanivukoviću i naglasio da je istina to što piše u Stanivukovićevoj medicinskoj dokumentaciji da nije bilo nikakvih teških, ni lakših povreda.

"To mogu da vide i svi svjedoci koji su bili u Narodnoj skupštini Republike Srpske prilikom tog incidenta", rekao je Lukač novinarima u Banjaluci, komentarišući optužnicu koju je Osnovni sud Banjaluka podigao protiv njega zbog, kako je navedeno, povrede Stanivukovića.

On je istakao da podizanje optužnice protiv njega pokazuje da sudije i tužioci rade svoj posao, jer imaju pravo u skladu sa ovlašćenjima da donose svoje odluke.

Lukač je naveo da podizanje optužnice protiv njega, iako je ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske pokazuje da nije istina ono što opozicija stalno priča - da su tužilaštva i sudovi pod uticajem vlasti, da su korumpirani i da su svi iz vlasti zaštićeni na neki način i da ne odgovaraju ni za šta.

On je rekao da neće kao neki opozicioni poslanici hodati po gradu, tražiti tužioce i sudije po kafanama i galamiti, provocirati i prijetiti njima zato što su podigli optužnicu protiv njega.

"Idem na sud zajedno sa svojim advokatom, da kažem ono što je istina", zaključio je Lukač.

Članak indeksiran 03. 06. 2021 Zadnji put osvježen prije 1 sedmice
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me