Мајкић: Међународна заједница не може остати нијема на апелацију Изетбеговића

Izvor/medij: Patriote srpske
Ocjena: Prenošenje lažnih vijesti
Raskrinkano u: RTRS “prepravlja” izjave sagovornicima/ama: Dušanka Majkić nije upotrijebila izraz “građanski rat”

Међународна заједница не може остати нијема на посљедњу апелацију лидера СДА Бакира Изетбеговића Уставном суду БиХ, рекла је делегат српског народа у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ Душанка Мајкић.

 Изетбеговић тражи као у свакој исламској земљи да припадници Оружаних снага могу носити браду и хиџаб. То је несхватљиво да се тражи у земљи у којој равноправно живе три констутитивна народа – истакла је Мајкић, гостујући у Јутањем програму наше телевизије.

Истакла је да је тешко замислити да би убудуће у касарнама могли видјети припаднике са брадама и хиџабима.

-Уводи се хаос у Оружане снаге БиХ, а друга два народа тешко да би прихватила овакав начин функционисања, Умјесто пристојно обријаних војника имали би оне који нас подсјећају на грађански рат у БиХ или оне који су учествовали у терористичком нападу на САД 2001. године – истакла је Мајкић.

Истакла је да Српска неке ствати више неће трпјети.

– Све оно што не уради високи представник, уради Уставни суд БиХ. Српска ово више не може и неће трпити, већ ће тражити свој пут – истакла је Мајкић.

Подсјећамо, предсједник СДА и замјеник предсједавајућег Дома народа Бакир Изетбеговић поднио је апелацију Уставном суду БиХ којом тражи испитивање уставности Правила службе Оружаних снага, којим се не дозвољава ношење браде и хиџаба.

Članak indeksiran 06. 12. 2021 Zadnji put osvježen prije 1 mjesec
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me