Raskrinkavanje.ba

RTRS → Мајкић: Међународна заједница не може остати нијема на апелацију Изетбеговића (ВИДЕО)

02.12.2021
Tekst članka

Међународна заједница не може остати нијема на посљедњу апелацију лидера СДА Бакира Изетбеговића Уставном суду БиХ, рекла је делегат српског народа у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ Душанка Мајкић.

- Изетбеговић тражи као у свакој исламској земљи да припадници Оружаних снага могу носити браду и хиџаб. То је несхватљиво да се тражи у земљи у којој равноправно живе три констутитивна народа - истакла је Мајкић, гостујући у Јутањем програму наше телевизије.

Истакла је да је тешко замислити да би убудуће у касарнама могли видјети припаднике са брадама и хиџабима.

-Уводи се хаос у Оружане снаге БиХ, а друга два народа тешко да би прихватила овакав начин функционисања, Умјесто пристојно обријаних војника имали би оне који нас подсјећају на грађански рат у БиХ или оне који су учествовали у терористичком нападу на САД 2001. године - истакла је Мајкић.

 

Истакла је да Српска неке ствати више неће трпјети.

- Све оно што не уради високи представник, уради Уставни суд БиХ. Српска ово више не може и неће трпити, већ ће тражити свој пут - истакла је Мајкић.

Подсјећамо, предсједник СДА и замјеник предсједавајућег Дома народа Бакир Изетбеговић поднио је апелацију Уставном суду БиХ којом тражи испитивање уставности Правила службе Оружаних снага, којим се не дозвољава ношење браде и хиџаба.

Članak indeksiran 06.12.2021. Zadnji put osvježen 06.12.2021.

Ocijenjeno u analizi