Raskrinkavanje.ba

IN4S → Madeleine Albright ponovno o Kosovu: Clinton je dobro radio, Biden je mobilizirao NATO, a Trump je bezvrijedan

29.10.2020
Tekst članka

"Cilj je 1998. - 1999. Bio ujediniti svijet oko demokratskih principa i predanosti miru. Kampanja koju je vodio Bill Clinton bila je uspješna. "Joe Biden mobilizirao je zemlje u NATO kampanji, članovi Kongresa predvođeni Eiliotom Engelom pokazali su veliku predanost", istaknula je Albright.

Bivša američka državna tajnica Madeleine Albright izjavila je da je Kosovo * test demokracije.

Prema njezinim riječima, veći angažman prijatelja u američkom Kongresu i  albansko-američkoj zajednici  može pomoći u  izgradnji mira  i  prosperiteta  za sve, izvještava Koha.

Albright je govorila na internetskom okruglom stolu o budućnosti Kosova * , kojim je predsjedavao predsjednik američkog odbora za vanjske poslove Eliot Engel. Također je kritizirala Trumpovu administraciju zbog pristupa problemu.

Cilj je 1998. - 1999. Bio ujediniti svijet oko demokratskih principa i predanosti miru. Kampanja koju je vodio Bill Clinton bila je uspješna. "Joe Biden mobilizirao je zemlje u NATO kampanji, a članovi Kongresa predvođeni Eiliotom Engelom pokazali su veliku predanost ", istaknula je Albright.

Prema njezinim riječima, sada je vrijeme da se sljedeći tjedan ponovno uspostavi obveza nakon četiri godine neuspjeha i pristupa Trumpove administracije Kosovu * i Srbiji.

Kosovo * ostaje test demokracije, ali uz veliko zalaganje prijatelja u Kongresu i albansko-američke zajednice, oni mogu pomoći u izgradnji mira i prosperiteta za sve." "Američki domoljubi pravi su prijatelji Albanaca ", izjavila je Albright,  prenosi portal  "B92".

Članak indeksiran 12.11.2020. Zadnji put osvježen 12.11.2020.

Ocijenjeno u analizi