Raskrinkavanje.ba

Intermagazin → MADLEN OLBRAJT PONOVO NAJSTRAŠNIJE VREĐA I PRETI SRBIJI!

01.11.2020
Tekst članka

Kampanja koju je vodio Bil Klinton bila je uspešna, a Džo Bajden je mobilisao zemlje u NATO bombardovanju Srbije. Vreme je da se prekine neuspešan pristup Trampove administracije Kosovu.

Džo Bajden je bombardovao Srbiju zbog posvećenosti miru na Kosovu, on je vodio uspešnu „NATO kampanju“, zbog čega će već sledeće nedelje, čim pobedi na izborima, poništiti neuspešan dogovor Donalda Trampa sa Srbijom i Kosovom!


 

Ova opasna, preteća poruka stiže od Madlen Olbrajt, bivše državne sekretarke SAD, koja ističe da je lažna država Kosovo „test demokratije“ za ceo svet!?! Olbrajtova najavljuje da će Bajden, ako pobedi na izborima za predsednika Amerike, odmah poništiti svaki dogovor koji je Tramp postigao sa liderima Beograda i Prištine!?!

‘Patriote su za Albance’

Olbrajtova naglašava da veće angažovanje albansko-američke zajednice može pomoći u „izgradnji mira i prosperiteta za sve“.

– Cilj je bio 1998-1999. ujediniti svet oko demokratskih principa i posvećenosti miru. Kampanja koju je vodio Bil Klinton bila je uspešna. Džo Bajden je mobilisao zemlje u NATO bombardovanju Srbije, članovi Kongresa predvođeni Eliotom Engelom (albanski lobista) pokazali su veliku posvećenost… Sada je vreme da se već sledeće sedmice ponovo uspostavi posvećenost nakon četiri godine neuspeha i pristupa Trampove administracije Kosovu i Srbiji. Kosovo i dalje ostaje test za demokratiju, ali uz veliko zalaganje prijatelja u Kongresu i albansko-američke zajednice, oni mogu pomoći u izgradnji mira i prosperiteta za sve. Američke patriote su pravi prijatelji Albanaca – poručila je Olbrajtova, koja je učestvovala na onlajn okruglom stolu o budućnosti Kosova kojim je predsedavao upravo Eliot Engel.

Komentarišući ove navode, politikolog Jelena Vukoičić kaže da Olbrajtova, osim političkog stava, ima i lični animozitet prema Srbiji i srpskom narodu u celini.

– Njeno opsesivno ponašanje i izjave trebalo bi posmatrati upravo i u tom kontekstu. Nesporno je, međutim, da je Demokratska stranka SAD stvorila kvazidržavu Kosovo i da su u to bili uključeni i neki još uvek aktuelni zvaničnici, pa i predsednički kandidat Bajden. Za Srbiju je pobeda demokrata sasvim sigurno gora vest od pobede republikanaca na predstojećim izborima u SAD. Ali, u situaciji kada se Amerika suočava sa nizom unutrašnjih i spoljnih političkih i ekonomskih izazova, Kosovo joj svakako neće biti prioritet, bez obzira na to ko se našao na poziciji novog američkog predsednika – uverena je Vukoičićeva.

Albanski lobista

Politički analitičar Mišel Zubenica, izvršni direktor Centra za međunarodnu javnu politiku, ocenjuje da je ovakva izjava Olbrajtove sasvim očekivana.

– Ovo je očekivana reakcija Olbrajtove s obzirom na to da je bila u administraciji Bila Klintona. Uostalom, ona i pripada krugu albanskih lobista u američkoj politici – zaključuje Zubenica.

Članak indeksiran 12.11.2020. Zadnji put osvježen 12.11.2020.

Ocijenjeno u analizi