Maid Porobić, direktor ‘Pannonice’, uputio poruku osobama u burkiniju (VIDEO)

Izvor/medij: Ultra trijumf vijesti
Ocjena: Manipulisanje činjenicama Lažna vijest
Raskrinkano u: Poruka direktora Pannonice osobama u burkiniju - od satire do lažne vijesti

Nakon što je rediteljica Nejra Latić-Hulusić doživjela neugodnu situaciju, kada joj je na kompleksu panonskih jezera u Tuzli zabranjeno kupanje u burkiniju i svoju priču javno podijelila, oglasio se i Maid Porobić, direktor JKP ‘Pannonica’ Tuzla.

On je uputio poruku svim ženama koje se žele u burkiniju okupati na kompleksu slanih jezera u Tuzli:

 

Ovo je druga sezona koja se realizuje u vanrednim okolnostima zbog pandemije koronavirusa. Iako uz ograničenja koja je nametnula pandemija infekcije COVID-19, prošla sezona na Panonskim jezerima bila je uspješna, a iskustva će biti primjenjena i ove sezone.

„Imamo veliko iskustvo iz prošle godine kada smo primjenili sve epidemiološke mjere. Panonska jezera je prošle godine posjetilo preko 170 hiljada gostiju i nije zabilježen niti jedan slučaj infekcije koronavirusa. Primjenjujemo sve preventivne mjere, od sigurnosnih do dezinfekcionih mjera. Redovno se vrši dezinfekcija plaža, ugostiteljskih objekata i ostalih sadržaja.  Ohrabruje da je trenutno manji broj novozaraženih osoba i da su blaže epidemiološke mjere. Kantonalno ministarstvo zdravstva je izdalo upute i smjernice za sva javna kupališta, koja govore da je dovoljno obezbijediti 6m2 prostora po jednom gostu ili kupaču“, kaže Porobić.

 

Članak indeksiran 04. 08. 2021 Zadnji put osvježen prije 1 mjesec
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me