Majkić: Međunarodna zajednica ne može ostati nijema na apelaciju Izetbegovića (VIDEO)

Izvor/medij: Prijedor24h
Ocjena: Prenošenje lažnih vijesti
Raskrinkano u: RTRS “prepravlja” izjave sagovornicima/ama: Dušanka Majkić nije upotrijebila izraz “građanski rat”

-

Međunarodna zajednica ne može ostati nijema na posljednju apelaciju lidera SDA Bakira Izetbegovića Ustavnom sudu BiH, rekla je delegat srpskog naroda u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Dušanka Majkić.

– Izetbegović traži kao u svakoj islamskoj zemlji da pripadnici Oružanih snaga mogu nositi bradu i hidžab. To je neshvatljivo da se traži u zemlji u kojoj ravnopravno žive tri konstutitivna naroda – istakla je Majkić, gostujući u Јutanjem programu naše televizije.

Istakla je da je teško zamisliti da bi ubuduće u kasarnama mogli vidjeti pripadnike sa bradama i hidžabima.

-Uvodi se haos u Oružane snage BiH, a druga dva naroda teško da bi prihvatila ovakav način funkcionisanja, Umjesto pristojno obrijanih vojnika imali bi one koji nas podsjećaju na građanski rat u BiH ili one koji su učestvovali u terorističkom napadu na SAD 2001. godine – istakla je Majkić.

 

Istakla je da Srpska neke stvati više neće trpjeti.

– Sve ono što ne uradi visoki predstavnik, uradi Ustavni sud BiH. Srpska ovo više ne može i neće trpiti, već će tražiti svoj put – istakla je Majkić.

Podsjećamo, predsjednik SDA i zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Bakir Izetbegović podnio je apelaciju Ustavnom sudu BiH kojom traži ispitivanje ustavnosti Pravila službe Oružanih snaga, kojim se ne dozvoljava nošenje brade i hidžaba.

Autor: RTRS

Članak indeksiran 06. 12. 2021 Zadnji put osvježen prije 1 godina
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me