Majkić: "RS ovo više ne može i neće trpiti, tražit će svoj put"

Izvor/medij: FACE TV
Ocjena: Prenošenje lažnih vijesti Ispravljeno
Raskrinkano u: RTRS “prepravlja” izjave sagovornicima/ama: Dušanka Majkić nije upotrijebila izraz “građanski rat”

"Izetbegović traži, kao u svakoj islamskoj zemlji, da pripadnici Oružanih snaga mogu nositi bradu i hidžab", izjavila je Majkić

Delegatkinja u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Dušanka Majkić gostovala je u programu RTRS-a.

"Međunarodna zajednica ne može ostati nijema na posljednju apelaciju lidera SDA Bakira Izetbegovića Ustavnom sudu BiH", rekla je delegatkinja u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Dušanka Majkić.

"Izetbegović traži, kao u svakoj islamskoj zemlji, da pripadnici Oružanih snaga mogu nositi bradu i hidžab. To je neshvatljivo da se traži u zemlji u kojoj ravnopravno žive tri konstutitivna naroda", kazala je Majkić, gostujući u Јutanjem programu RTRS-a te dodala kako je "teško zamisliti da bi ubuduće u kasarnama mogli vidjeti pripadnike sa bradama i hidžabima".

"Uvodi se haos u Oružane snage BiH, a druga dva naroda teško da bi prihvatila ovakav način funkcionisanja. Umjesto pristojno obrijanih vojnika, imali bismo one koji nas podsjećaju na građanski rat u BiH ili one koji su učestvovali u terorističkom napadu na SAD 2001. godine", kazala je Dušanka Majkić.

"Sve ono što ne uradi visoki predstavnik - uradi Ustavni sud BiH. RS ovo više ne može i neće trpiti, već će tražiti svoj put", kazala je Majkić.

Članak indeksiran 06. 12. 2021 Zadnji put osvježen prije 1 godina
Raskrikavanje.rs Istinomjer.ba Analiziraj.ba NewsMavens.com Raskrinkavanje.me